A incendiat mașina și i-a ținut pe pompieri la poartă!

1



Un bărbat de 42 de ani, din comuna Merișani părea că și-a ieșit din minți, luni seara. A dat foc mașinii din curte, a refuzat accesul pompierilor, ba mai mult, în timp ce militarii încercau să stingă incendiul din drum, individul a ațâțat focul punând lemne pe caroseria autovehiculului care ardea. Soția bărbatului le-a povestit oamenilor legii ce a declanșat criza bărbatului.


Pompierii argeșeni au fost anunțați luni seara că arde o mașină în comuna Merișani. Militarii s-au deplasat la fața locului cu un echipaj. Ajunși la gospodăria unde ardea, s-au izbit de refuzul proprietarului, Romeo Petre M., de 42 de ani, de a le permite accesul în curte. Pericolul extinderii focului era imens, având în vedere că în spatele Toyotei Avensis, cea incendiată, la mică distanță, era parcată o camionetă Dacia. Aceasta avea montată butelie de GPL. Mai mult, locuința era la câțiva metri de mașini și focul putea să ajungă la casă în orice moment. Militarii au cerut întăriri. Un alt echipaj de pompieri a pornit către Merișani, la fața locului fiind solicitați și polițiștii. Militarii nu au stat cu mâinile în sân, ci au încercat să intervină din drum. Au pornit furtunul și au început să stropească mașina cu apă. Văzând asta, Romeo Petre M. s-a dus și a adus un braț de lemne pe care le-a aruncat peste autoturismul cuprins de foc, ca să întrețină flăcările. Între timp a ajuns la fața locului și celălalt echipaj de pompieri, un echipaj de la Secția Rurală Bascov și grupa de intervenție de la Poliția Municipiului Pitești. Bărbatul era în continuare foarte agitat. A refuzat să discute cu polițiștii, însă în cele din urmă a fost convins să vină până la poartă. A primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD aflat la fața locului, i-a fost pansată rana, apoi a fost transportat la Secția de Psihiatrie unde a rămas peste noapte. Și soția bărbatului a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a făcut un atac de panică. Femeia le-a povestit oamenilor legii că Romeo Petre M. se află sub tratament psihiatric și luni, ar fi băut „două beri”. Alcoolul nefiind recomandat în cazul tratamentului psihiatric, este lesne de înţeles de ce era bărbatul atât de agitat. Acesta se afla la volanul camionetei şi a lovit o maşină parcată. Când a fost testat avea 0,88 la mie alcool în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. De această dată, s-a ales cu un nou dosar penal, pentru distrugere prin incendiere. M.Sandu


1 COMENTARIU

  1. ” A incendiat mașina și i-a ținut pe pompieri la poartă ” … Fix ca „dinca” de Onesti, ori ca cel/pe-aproape de Dunare ; h’al d reak mai este-ncontinuare … „dinca te-leaga” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.