Fiicele și-au reclamat taţii pentru agresiune!

1
0

  • Două cazuri de violenţă în familie



Două fete au făcut plângere la poliţie pentru violenţă în familie. Ambele îşi reclamau tatăl. Miercuri cei doi bărbaţi, unul de 46 de ani, altul de 51 de ani, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă. Împotriva unuia dintre ei a fost emis, acum un an, un ordin de protecţie. După ce a fost iertat de soţie şi fiică a stat o vreme cuminte apoi şi-a reluat vechile obiceiuri.


De o violenţă extremă a dat dovadă miercuri, Dorel G. un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Corbeni, satul Oeştii Pământeni, care a provocat un scandal în familie. Bărbatul era beat. Şi-a lovit cu sălbăticie soţia, o femeie în vârstă de 45 de ani. Ca să scape, aceasta a fugit, numai că soţul a pus mâna pe o lopată şi a lovit-o în cap. De teamă că mama va fi ucisă sub ochii ei, fiica în vârstă de 21 de ani, a sunat la 112, în jurul orei 15.00. Un echipaj de poliţie de la Secţia Rurală Albeştii de Argeş au mers la faţa locului. Un echipaj medical a preluat-o pe femeia bătută. Aceasta a fost transportată la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, acolo unde s-a constatat că a suferit un traumatism cranio-cerebral parietal. Puţin a lipsit ca femeia să nu fie lovită la tâmplă. Victima se află în afara oricărui pericol. Dorel G. a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, fiind acuzat de violenţă în familie. Ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş cu propunerea luării unei măsuri preventive. La închiderea ediției noastre fusese prezentat Judecătoriei Curtea de Argeș cu propunerea de arestare preventivă.
Acuzat că şi-a lovit fiica cu pumnii în cap
Tot miercuri, o tânără de 21 de ani, s-a dus la sediul Secţiei 3 de Poliţie Piteşti a şi depus plângere împotriva tatălui ei. Tânăra susţine că părintele i-a aplicat o „corecţie” cu pumnii şi palmele, lovind-o în cap. Nu este pentru prima dată că Marin P, de 51 de ani, din Piteşti, dă dovadă de violenţă în familie. Anul trecut, acesta a primit, în urma repetatelor scandaluri, un ordin de protecţie emis de poliţiştii Secţiei 3, pe o perioadă de 5 zile. Ordinul nu a fost confirmat în instanţă, din cauză că soţia şi fiica bărbatului au decis să se mute şi să îl părăsească. Între timp familia s-a reunit, cele două crezând că bărbatul a învăţat din greşeli, numai că, Marin P. a revenit la vechile-i obiceiuri. Având în vedere recidiva, oamenii legii au decis să-l reţină. Pe numele său a fost emisă o ordonanţă pentru 24 de ore. Marin P. a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Ca şi în primul caz, a fost luată măsura controlului judiciar, acesta având interdicţia de a lua legătura în vreun fel cu fiica lui.
Legislaţia le ajută pe victime
Având în vedere cel două cazuri petrecute în aceeaşi zi, poliţiştii reamintesc faptul că legislaţia a fost modificată şi victimele violenţei în familie pot primi ajutor. „În domeniul violenței domestice, legislația a suferit modificări radicale, prin introducerea ordinului de protecție provizoriu, instrument aflat la dispoziția polițiștilor ce intervin la asemenea cazuri. Pentru ca acesta să fie aplicabil, polițiștii parcurg un chestionar care are rolul de a certifica situația de potențial pericol ce justifică aplicarea măsurii. Caracterul deosebit în privința ordinului de protecție provizoriu constă în măsura îndepărtării agresorului din locuința comună, indiferent de calitatea acestuia de proprietar al locuinței. Un alt instrument util este Bright Sky RO – o aplicaţie ce vine în sprijinul victimelor violenţei domestice. Aplicația este un instrument digital gratuit, care oferă asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute în astfel de cazuri”, precizat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş. M.Sandu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.