Preot mort, la 35 de ani!

0Un preot argeșean a fost condus pe ultimul drum sâmbătă, după ce a trecut la cele veșnice la vârsta de 35 de ani. Părintele Mihail Cătălin Boșomoiu a murit, marți, în cauza unui infarct miocardic.  A fost înmormântat în curtea bisericii Cicănești I. Slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Calinic alături de o sobor format din zeci de preoți.  Pandemia nu i-a putut ține deoparte pe credincioșii care au dorit să participe la funeralii.


Marţi, pe 9 martie 2021, a trecut la cele veşnice, la numai 35 de ani, preotul Mihail Cătălin Boşomoiu de la Parohia Ungureni din Protoieria Titu. Potrivit arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului părintele a încetat din viață în urma unui infarct miocardic. Miercuri, sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului a Parohiei Ungureni, iar joi, 11 martie, a fost dus la biserica Parohiei Cicăneşti I, Sat Urecheşti, din comuna Cicăneşti. Acolo a fost săvârşită slujba de înmormântare. Când a fost pregătit pentru înmormântare, părintele Mihail Cătălin Boșomoiu a fost îmbrăcat mai întâi în costum apoi în veșmintele preoțești. A avut fața acoperită cu un procovăț (n.r. bucată de pânză folosită pentru acoperirea unor obiecte de cult în religia creștină) putând să i se vad numai mâinile. Pe piept i-a fost așezată Sfânta Evanghelie și o icoană cu Sfânta Fecioară.
Sicriul purtat pe brațe de preoți
Sâmbătă, 13 martie 2021, sute de credincioși au mers la biserica parohiei Cicănești I, pentru a participa la slujba de înmormântare a părintelui Mihail Cătălin Boșomoiu. Părintele Calinic Argeșeanul, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, alături de numeros sobor de preoți și diaconi a oficiat ritualul de înhumare al tânărului slujitor al lui Dumnezeu. La slujbă au participat și preoți din cadrul Arhiepiscopiei Târgoviștei, care au și transmis mesajul Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Nifon. După oficierea slujbei, sicriul cu trupul neînsuflețit, a fost purtat pe umeri de către preoți până la locul unde își va dormi somnul de veci. A fost înmormântat în curtea bisericii.
A fost hirotonit de aproximativ 6 luni
Potrivit Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Mihail Cătălin Boșomoiu s-a născut pe 8 septembrie 1986, în Curtea de Argeş şi a urmat studiile şcolii primare şi gimnaziale din localitate. A studiat la Seminarul Teologic Ortodox Neagoe Vodă Basarab din Curtea de Argeş şi, după aceea, la Facultatea de Teologie din Piteşti, unde a absolvit cursurile de licenţă şi de masterat. A fost hirotonit diacon pe 25 noiembrie 2012, la Mănăstirea Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din Antoneşti, Argeş, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic.
În perioada anilor 2012 – 2016, a slujit ca diacon la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş, iar între anii 2016 – 2020, a slujit ca diacon la Parohia Sf. M.M. Gheorghe – Holborn, Londra, Marea Britanie. Mitropolitul Nifon l-a hirotonit preot, în ziua de 12 septembrie 2020, la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte. Între anii 2020-2021, a slujit ca preot paroh la Parohia Ungureni din Protoieria Titu.
Dumnezeu să-l odihnească! M.Sandu Foto: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.