Două puncte de recuperat în două etape!

0

  • Liga 2, Retrospectiva etapei a 19-a
  • CS Mioveni păstrează şanse mari de calificare în play-off, dar trebuie să învingă Petrolul



Etapa a 19-a a Ligii a II-a s-a desfăşurat pe durata a patru zile, închiendu-se duminică la prânz, cu o surpriză destul de mare.


Rezultatele înregistrate în această rundă favorizează Mioveniul în lupta pentru calificarea în play-off, însă formaţia antrenată de Alexandru Pelici este aproape obligată să învingă sâmbătă, Petrolul, în deplasare.
Remiză la Chiajna
Neînvinşi de patru etape, Petrolul lui Viorel Moldovan ar fi avut nevoie de o victorie la Chiajna pentru a ţine aprinse speranţele de calificare în play-off, în condiţiile în care în ultimele două meciuri din sezonul regular vor avea două meciuri pe viaţă şi pe moarte, cu Mioveni acasă şi cu U Cluj în deplasare.Planurile ploieştenilor au fost zădărnicite de Concordia, meciul terminându-se cu un egal alb, care nu îi ajută prea mult pe oaspeţii de joi. Deşi urcaseră pe moment pe trei în clasament şi sunt neînvinşi de cinci meciuri, ploieştenii au terminat etapa în afara locurilor de play-off, deoarece a fost depăşită în clasament de nu mai puţin de patru echipe!
Liderul, învins
Capul de afiş al rundei cu numărul 19 a fost ţinut de meciul de vineri, dintre U Cluj şi liderul U Craiova 1948 SA, terminat cu victoria la limită a gazdelor, care au urcat la acel moment pe locul 3, la două puncte în spatele învinsei. Lipsiţi de aportul a doi titulari, căpitanul Gugu şi mijlocaşul Dragoş Albu, ambii suspendaţi pentru cumul de cartonaşe, oaspeţii au făcut un nou pas greşit, complicând şi mai mult lupta pentru play-off. Cu Luchin la ultima etapă de suspendare ca urmare a roşului din Cupa României, studenţii clujdeni au marcat singurul gol al meciului prin rezerva Alex Pop, cu 20 de minute înainte de fluierul de final.
ASU , locul 1
ASU Poli Timişoara, formaţia pregătită de Dan Alexa a detronat-o pe U Craiova 1948 SA, după 15 etape consecutive petrecute pe primul loc. Eşecul suferit de U Craiova 1948 SA la Cluj-Napoca le-a oferit celor de la ASU Poli şansa de a schimba liderul cu două etape înainte de finalul sezonului regular. Pentru aceasta, timişorenii ar fi avut nevoie de cel puţin un egal pe terenul ultimei clasate, Pandurii Lignitul, situaţie în care ASU Poli ar fi urcat pe primul loc, la un punct (în caz de egal) sau trei distanţă (cu o victorie) de olteni. “Lanterna roşie” s-a autodepăşit şi le-a pus probleme bănăţenilor, deschizând scorul prin Felipe Acosta, însă Dorin Codrea a restabilit egalitatea după doar şase minute. Rămaşi fără antrenorul principal Dan Alexa, eliminat în primul de prelungire al primei reprize, timişorenii nu au mai reuşit să schimbe soarta partidei şi au trebuit să se mulţumească doar cu un punct.
Egalaţi la puncte
Situaţia oltenilor a devenit şi mai complicată în clasament, în condiţiile în care nu doar că au fost detronaţi de ASU Poli, dar alte două echipe i-au egalat la puncte. AFC Farul a avut un pic de emoţii cu maramureşenii de la Recea, care au revenit de la 2-0 la 2-1 şi de la 3-1 la 3-2, însă cele trei puncte puse în joc au rămas la malul mării. În schimb, Viitorul Pandurii a dat lovitura în deplasare, punând capăt unei serii de trei egaluri consecutive reuşite în 2021 de către Ripensia. Cu un lot decimat de rezultatele pozitive de la testarea COVID-19, inclusiv antrenorul principal Flavius Stoican fiind pe lista indisponibililor, gorjenii au învins cu 2-0 pe Electrica şi încheie pentru moment podiumul, urmaţi de AFC Farul.
Scor cu Gloria
Nimic nu prevestea scorul fluviu de pe arena din cartierul Pantelimon, acolo unde FC Metaloglobus a primit vizita celor de la SCM Gloria Buzău. Austriacul Botic a profitat de o eroare a defensivei oaspete, apoi buzoienii a egalat prin Tucaliuc, dar au ratat un penalty prin Paţurcă. Acesta a fost momentul decisiv, care i-a descătuşat pe bucureşteni, aceştia preluând din nou conducerea prin Aguinaldo. Dubla lui Herea – devenit lider solitar în clasementul golgheterilor – şi un nou gol al lui Aguinaldo au dus tabela la un neverosimil 5-1 pentru Metaloglobus, care şi-a stabilit cu acest prilej un nou record al actualei stagiuni în ceea ce priveşte diferenţa de scor. Al cincilea meci al zilei a fost o remiză între două echipe în suferinţă, CSM Reşiţa şi CSM Slatina, în care oaspeţii au condus prin reuşita lui Ianis Stoica, dar Laurenţiu Buş a egalat din penalty.
Surpriză la Slobozia
Ultimul meci al zilei de duminică a oferit o mare surpriză după ce Unirea Slobozia a trecut la limită, scor 2-1, de Fotbal Club Rapid. Doi dintre fundaşii veniţi în această iarnă la bucureşteni, Florică şi Zunić, au avut o contribuţie importantă la eşecul suferit de echipa lor. Primul a provocat un penalty, transformat de căpitanul gazdelor, Constantin Toma (18), în timp ce al doilea a pasat neglijent spre propria poartă, iar malianul Sory Diarra a profitat de cadoul primit şi l-a lobat pe Horaţiu Moldovan şi apoi a înscris în poarta goală (73). Între cele două goluri ale Unirii s-a intercalat reuşita golgheterului oaspeţilor, Hlistei (53), însă aceasta nu a putut schimba soarta partidei, ialomiţenii rămânând cu toate cele trei puncte puse în joc.
Eşec acasă
În celălalt duel al zilei, AFK Csikszereda a capotat pe teren propriu, fiind învinsă după zece meciuri consecutive de campionat fără eşec. Unicul gol al meciului a fost reuşit de Kanda, la şapte minute de la fluierul de start al reprizei secunde. În urma jocului rezultatelor din această rundă, lupta pentru cele şase locuri care vor duce în play-off a devenit foarte complicată. Practic, 11 echipe au şanse teoretice la ele, între lider şi ocupanta poziţiei a 11-a fiind doar cinci puncte distanţă.
Rezultatele şi marcatorii etapei a 19-a
⚽ CS Concordia Chiajna – FC Petrolul Ploieşti 0-0
⚽ AS FC Universitatea Cluj – U Craiova 1948 SA 1-0 (0-0)
Alexandru Mihai Pop (70)
⚽ FC Metaloglobus Bucureşti – SCM Gloria Buzău 5-1 (2-1)
Manuel Botic (8), Aguinaldo (35, 58), Ovidiu Herea (49, 53 – pen.) / Cosmin Tucaliuc (25)
⚽ CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – ACS ASU Politehnica Timișoara 1-1 (1-1)
Felipe Acosta (20) / Dorin Codrea (26)
⚽ AFC Farul Constanţa – ACS Fotbal Comuna Recea 3-2 (1-0)
Andrei Banyoi (37, 68), Alexandru Iul. Stoica (86) / Marius Coman (70), Alin Burdeţ (90+3)
⚽ Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița – CSM Slatina 1-1 (1-1)
Laurenţiu Buş (32 – pen.) / Ianis Stoica (28)
⚽ AFC Ripensia Timișoara – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0-2 (0-1)
Alin Ţegle (30 – pen.), Vlad Prejmerean (61)
⚽ AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – AFC Dunărea 2005 Călăraşi 0-1 (0-1)
Baudouin Kanda (52)
⚽ AFC Unirea 04 Slobozia – Fotbal Club Rapid 2-1 (1-0) (foto)
Constantin Toma (18 – pen.), Sory Diarra (73) / Cătălin Hlistei (53)
⚽ CS Aerostar Bacău a stat deoarece AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele s-a retras din campionat
⚽ CS Mioveni a stat. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.