Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, lansează dezbaterea publică – Stadioane moderne din fonduri CNI, pentru fotbal și atletism, la Pitești!. Piteștenii sunt așteptați să-și exprime părerea în scris despre construiea acestor două noi baze sportive. 


Cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, administrația intenționează să construiască două obiective majore de investiții:
– stadionul de fotbal ”Nicolae Dobrin”, stadion de categoria UEFA 4, pe care se vor putea desfășura inclusiv meciuri internaționale (Champions League, Europa League, Campionatele Europene), având o capacitate de 15 000 de spectatori (tematică de culori alb-violet), suprafața terenului de joc mixtă (hibrid grass) și sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED, care să permită iluminarea arhitectonică a stadionului în culorile echipei gazdă, un muzeu al clubului cu spațiu pentru trofee și un magazin de prezentare al FC Argeș de 175 mp. Printre dotări se vor regăsi: sală de forță de minimum 500 mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, tribune cu locuri individuale structurate pe sectoare și inele, locuri pentru spectatorii cu handicap locomotor și însoțitorii acestora, foaier de primire cu garderobe și puncte comerciale, sală de antrenament multifuncțională, spații dedicate mass-media, loje destinate VIP, spații de alimentație publică, săli de conferință, birouri etc.
– stadionul nou de atletism ultramodern, omologat pentru competiții internaționale. Stadionul de atletism va fi dotat cu instalație de nocturnă, echipament de pistă ultramodern (block – start, garduri, cronometraj electronic), pistă alergare standard, tribune pentru spectatori parțial acoperite, vestiare cu grupuri sanitare și duș, spațiu de depozitare, birouri etc.

Pe lângă stadionul de atletism, în exteriorul stadionului de fotbal se va realiza încă o pistă de încălzire pentru sportivii care iau parte la competiții de atletism.

Unde vă puteți exprima opiniile
Prin realizarea acestor poiecte majore de infrastructură pentru sportul argeșean, orașul nostru s-ar impune precum un centru important pentru desfășurarea activităților sportive din imediata zonă a capitalei României! Piteștenii sunt așteptați să își exprime opinia prin vot în secțiunea e-sondaje de pe site-ul Primăriei Municipiului Pitești:
Întrebare: sunteți de acord ca proiectul propus de administrație și finanțat de Compania Națională de Investiții să fie dezvoltat la Pitești?
http://www.primariapitesti.ro/…/AllByUnid/00079342… Opiniile și sugestiile le puteți trimite, prin e-mail, la adresa primaria@primariapitesti.ro, la subiectul mesajului fiind recomandată mențiunea „Opinii și sugestii Stadioane”. M.D.


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

2 COMENTARII

  1. O initiativa excelenta.Este unul din lucrurile pe care le poate face Primaria si care vor dinamiza viata Pitestiului si vor aduce un spor consumului pentru a revitaliza mediul de afaceri non-industrial.Vom fi mai vizibili pe plan national si poate international daca vor fi organizate competitii de acest nivel.
    De obicei competitiile sportive de anvergura aduna mase mari de oameni.
    Capacitati de cazare avem din belsug si deasemenea si locuri de recreere si petrecere.
    Nu ar fi de neglijat si o arena de tenis de camp deoarece ar avea cine sa faca reclama.Sa nu uitam ca, cu ceva timp in urma am fost curtati de Ruxandra Dragomir(pitesteanca) care poate sa aduca si alte nume mari din tenis sa organizeze diferite turnee la Pitesti.Asta daca arena va fi una de calibru. Trebuie discutat si analizat.
    Totul va tine apoi de modul cum vor fi intretinute si de dotari.
    Foarte importanta va fi si mentinerea ordinei si a disciplinei in timpul competitiilor si dupa aceea.Cred ca vom face fata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.