Intermedia mită la RAR!

0



Un piteștean cercetat într-un dosar de corupție a colaborat cu procurorii care instrumentau dosarul și a acceptat să încheie un acord de recunoaștere prin care și-a asumat vina și le-a oferit detalii achetatorilor despre faptele comise. Bărbatul era intermediarul unui inspector de la Registrul Auto Român, primea mită de la diverși cetățeni care aveau de omologat autovehicule și împărțeau banii. A fost condamnat primind o pedeapsă cu suspendare ca urmare a colaborării sale cu procurorii. Se spune că ei doi au fost denunțați de un individ căruia i-a fost mărit prețul cerut.


În luna decembrie ofițerii Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Argeș, au organizat prinderea în flagrant a lui Nicolae M., un piteștean cunoscut ca dealer de mașini. „Poliţiştii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție –sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Argeș, au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a unei persoane fără calitate specială, care a solicitat și a primit, de la un martor denunțător, suma de 300 de euro pentru a i-o înmâna unui funcționar din cadrul Registrului Auto Român Argeș, , în vederea omologării unui autoturism adus din Marea Britanie. La percheziția corporală, asupra sa a fost găsită suma de 100 de euro din suma pretinsă. În continuarea activităților de stabilire a situației infracționale, s-a efectuat percheziție la biroul funcționarului din cadrul Registrului Auto Român Argeș, unde a fost găsit și restul sumei de 200 de euro” precizau ofiţerii DGA în comunicatul de presă remis redacţiei. După flagrant funcţioanrul a fost reţinut iar dealerul de maşini a fost plasat sub control judiciar. Se spune că cei doi au fost denunţaţi de un al dealer de maşini care în trecut mai “colaborase” şi i-a fost mărit preţul.
A primit închisoare cu suspendare
În timpul cercetărilor, Nicolae M. a încheiat acord de recunoaştere fiind trimis în judecată în baza acestui acord. Procesul s-a derulat repede, astfel că, Tribunalul Argeş a dat sentinţa zilele trecute. Nicolae M a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de luare de mită. I-a fost fixat un termen de supraveghere de 2 ani, de la data rămânerii definitive a sentinţei. Ca pedeapsă complementară instanţa a dispus ca inculpatul să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Piteşti sau în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş. Mai mult de atât, i se atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere. Dacă pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere ori stabilite de lege ori săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei în regim de detenţie.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.