Piteșteanul Adrian Preda va boxa la Campionatul Mondial!

0



Boxerii de la lotul național de tineret au plecat sâmbătă în Ungaria pentru un stagiu de pregătire comun cu pugiliștii din țara vecină.
S


portivii români s-au pregătit timp de câteva săptămâni în Bacău alături de lotul similar al Republicii Moldova. În afară de această pregătire comună cu boxerii din Republica Moldova, lotul tricolor a mai participat și la un turneu internațional în Serbia, la Belgrad, unde a câștigat trei medalii de aur, patru de argint și două de bronz. Din lotul României face parte și piteșteanul Adrian Preda. Sportivul legitimat la FC Argeș – CSM Pitești este dublu vicecampion european de juniori la categoria 56 kg și va reprezenta țara noastră la Campionatele Mondiale din Polonia, de la începutul lunii viitoare. Pentru elevul antrenorului Ioniță Mărășescu este prima competiție de o asemenea anvergură iar așteptările și emoțiile sunt destul de mari. Tehnicianul are mare încredere în potențialul lui Preda, titularul acestei categorii și așteaptă ca acesta să aibă evoluții cât mai bune, iar dacă se va putea, să urce și pe podium.
Pregătire comună cu vecinii
Înainte de plecarea în Ungaria, Relu Auraș, antrenorul lotului național de box al României, era destul de optimist: ”Ne pregătim în Bacău alături de cei mai valoroși boxeri din Moldova, urmând ca pe 27 martie să plecăm în Ungaria pentru o pregătire comună cu sportivii din această țară. Vom sta acolo până pe 3 Aprilie, iar la o săptămână distanță vom pleca la Campionatele Mondiale. Îmi doresc să fim confirmăm așteptările și să luăm medalii” a declarat tehnicianul pentru jurnaldebacau.ro.
Polonia, în lockdown total
Polonia, gazda Campionatului Mondial de box tineret (masculin și feminin), este în lockdown total de la jumătatea acestei luni, spre îngrijorarea celor peste 50 de țări, între care și România, care și-au anunțat prezența la aceste ”mondiale”. Șeful federației poloneze, Grzegorz Nowaczek, a anunțat că evenimentul pugilistic ce va începe pe 10 aprilie se va desfășura în condiții de maximă siguranță pentru participanți.
Boxul – locul 17 ca buget
MTS a repartizat acum câteva zile bugetul alocat federațiilor sportive naționale pe anul 2021. Cu 2,47 milioane de lei, boxul românesc a pornit în cursa pentru cele mai bune performanțe sportive ale anului pe pe poziția a 17-a în clasamentul federațiilor sportive naționale, poziție des întâlnită în ultimii mai bine de 15 ani pentru FR Box. O poziție clar dificilă, prin prisma faptului că este poate cel mai încărcat an competițional internațional din istoria boxului amator: cu CM și CE Tineret, CE Juniori, CE Seniori U22, CE Cadeți, turneul continental olimpic, Jocuri Olimpice și Campionat Mondial seniori, atât la masculin, cât și la feminin. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.