Amendaţi că nu purtau mască

0Având în vedere contextul epidemiologic, de creştere a persoanelor confirmate cu coronavirus, respectarea recomadărilor medicale, impuse prin normele legale, este foarte importantă.


Pentru a se asigura că legea este respectată, peste 300 de polițiști, alături de jandarmi, pompieri, dar şi de reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniu, au făcut controale luni, acţionând pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19. Au fost desfășurate 28 de acţiuni punctuale (dintre care 24 organizate independent de către poliţişti, 3 organizate cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri).În cadrul activităților au fost verificate 1.951 de persoane, dintre care 1.244 doar în cadrul acţiunilor punctuale, precum și 324 de autovehicule, dintre care 114 au fost mijloace de transport în comun.Luni, au fost verificate 187 de obiective/locaţii şi 154 de societăţi comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celorlalte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.
Ca urmare a abaterilor constatate în cadrul acţiunilor curente, poliţiştii argeşeni au aplicat 215 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31.000 de lei, după cum urmează:
167 de sancţiuni, în valoare de 23.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
48 de sancţiuni, în valoare de 7.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 22.00-05.00). M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.