Condamnat că a furat curent de 5.000 de lei

1



Furtul de energie electrică este un fenomen des întâlnit, în special, în zone locuite de romi. Au fost întocmit multe dosare penale, majoritatea ajungând în instanţă. Judecătoria Piteşti a dat sentinţa zilele trecute într-un astfel de dosar şi a dispus o pedeapsă de zece luni închisoare cu amânarea pedepsei. Totul pentru o pagubă de peste 5.000 de lei. Dacă va comite vreo altă infracţiune sau nu va respecta măsurile de supraveghere, bărbatul condamnat va trebui să execute pedeapsa.


În timpul unui control efectuat de repezentanţii CEZ Distribuţie şi jandarmi s-a constatat că locuinţa lui Ion I., din comuna Merişani, era racordată ilegal la reţeaua electrică. Firele erau trase direct de la stâlpul din stradă, consumul nefiind înregistrat de un contor. Nu era prima dată când bărbatul folosea o instalaţie clandestină tocmai de aceea fost trimis în judecată, la dosar fiind anexate procesele verbale de la alte constatări ale organelor de control. Judecătoria Piteşti l-a condamnat pe bărbat zilele trecute, la 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt, 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de executarea sau folosirea de instalaţii clandestine pentru ocolirea echipamentelor de măsurare a energiei electrice. Judecătorii au contopit cele două pedepse şi au aplicat un spor, rezultând în total o pedeapsă de 10 luni închisoare. S-a dispus amânaea aplicării pedepsei , pe un termen de supraveghere de 2 ani calculat de la data rămânerii definitive a sentinţei. În perioada de supraveghere inculpatul va trebui să respecte mai mule obligaţii. În cazul în care le încalcă sau comite o nouă infracţiune va executa şi cele 10 luni. Ion I este bun de plată, după ce judecătorii au admis acţiunea civilă formulată de partea civilă S.C Distribuţie S.A fiind obligat să plătească suma de 5774,75 lei reprezentând prejudiciul material produs prin comiterea faptei. Rămâne de văzut de unde va reuşi să achite prejudiciul, dat fiind faptul că, inculpatul nici măcar nu a avut bani de avocat, acesta fiind reprezentat în timpul procesului de un avocat din oficiu. M.Sandu


1 COMENTARIU

  1. ce judecatori de treaba, unii platesc, altii fura si nu patesc nimic, culmea e ca astia fura curent de ani de zile, pai legile romanesti sunt valabile doar pentru Romani, domnilor judecatori de rahat?t!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.