Floare de cartof

0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 10 min
Timp de gătire: 65 min
Gata în: 75 min
Ingrediente:
2 cartofi
ulei de măsline
sare de mare
brânză Cheddar dată pe răzătoare (circa 4 linguri)
150 gr. bacon/șuncă
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Spală bine cartofii. Apoi începe să îi crestezi. Pune cartoful la orizontală și taie-i un căpăcel. Apoi crestează inele concentrice în interiorul cartofului, de la margine spre interior. Întoarce cartoful cu gura în jos și crestează ușor spre tine, de la stânga la dreapta de jur împrejur (dar nu duce până la capăt, păstrează un moț/căpcel, astfel încât „petalele” să nu se desprindă).Unge cartofii cu ulei de măsline și presară sare de mare pe deasupra. Dă cartofii la cuptor timp de 30 de minute, la foc mare. După acest răstimp, repetă etapa cu uleiul și sarea și, din nou, bagă la cuptor, tot pentru 30 de minute. Presară brânza rasă pe deasupra și din nou la cuptor pentru 5 minute. Între timp, taie în bucățele/fâșiuțe mici bacon-ul/șunca și dă la perpelit ușor, până devine crocant. Presară apoi bucățile crocante de carne peste cartoful scos din cuptor. Poți pune deasupra smântână, ceapă verde tăiată fin, parmezan etc.