Tren metropolitan, parc industrial și un nou pod peste Argeș!

4

  • Propuneri de proiecte discutate la dezbaterea bugetul pe 2021



Miercuri după-amiază, în Sala Mare a Filarmonicii Pitești, a avut loc o nouă dezbatere publică a bugetului local pe anul 2021. La această întâlnire au participat executivul Primăriei Pitești, consilierii locali, dar și reprezentanții asociațiilor de proprietari, ai asociațiilor reprezentative pentru diverse categorii de cetățeni și ai mediului de afaceri.


Bugetul Piteștiului estimat este de peste 500 milioane lei (echivalentul a 100 milioane euro), iar suma estimată pentru dezvoltare este de 154 milioane lei. Pentru continuarea lucrărilor deja începute sunt propuși pentru alocare 16,2 mil lei, iar pentru lucrările care vor începe în acest an se vor aloca 14,4 milioane lei. Primarul Cristian Gentea a spus că se vor aloca bani pentru reabilitatea unor străzi, modernizarea unor școli și grădinițe, reparații capitale la unele săli de sport, realizarea Parcului Lunca Argeșului 3, realizarea unei parcări de 200 de locuri pentru omologarea noii Săli a Sporturilor, construirea unui complex sportiv pe strada Costache Negri, parc pentru panouri fotovoltaice, parc industrial, realizarea unei parcări subterane/supraterane în Pitești, studiu de oportunitate pentru un spital, etc. Consilierii PNL au propus realizarea unui tren metropolitan care să lege Piteștiul de Mioveni, așa cum au cerut reprezentanții Dacia. Viceprimarul Mihăilescu a cerut ca Municipalitatea să prevadă în buget și o sumă de bani pentru studiile de fezabilitate ale viitoarelor proiecte pe fonduri europene.
Nu mai vor gresie și faianță în școli
Consilierul PNL, Tiberiu Irimia a cerut ca la reparația școlilor să nu nu se mai pună gresie, faianță și lambriuri, ci pardoseli PVC și lambriuri PVC lipite, gen tapet PVC, cu funcții antibacteriene și funcții antistatice, ușor de întretinuț, călduroase și care nu dezvoltă bacterii. Liberalul a cerut să se facă un proiect prin care toate instituțiile de învățământ să arate oarecum la fel, iar de bază să fie pardoseala PVC și tapetul PVC.
Un nou pod peste râul Argeș
Viceprimarul Gelu Tofan a precizat că dacă drumul expres Pitești – Mioveni se va face într-un timp relativ scurt, autoritățile locale vor fi nevoite să renunțe la construirea unui nou pod peste râul Argeș, însă dacă lucrările cu acest drum expres vor întârzia, Municipalitatea va fi nevoită să construiască acel pod peste râu. Ca locație a acestui pod a fost propusă zona de Sud a orașului unde este oprtună această investiție.”
Banii să fie cheltuiți așa cum trebuie!”
În proiectul de buget au fost incluse toate propunerile venite de la consilierii locali. Primarul Cristian Gentea s-a declarat mulțumit că această dezbatere a bugetului nu a fost politizată și a promis că va fi foarte atent și foarte ferm ca banii care vor fi alocați noilor proiecte să fie cheltuiți așa cum trebuie. M.D.


4 COMENTARII

  1. „Noul pod peste Arges” apare in toate bugetele din ultimii 10-15 ani, dar nu s-a construit nimic pana acum.

    Cateodata imi fac timp si citesc bugetul anului in curs sau al anului precedent, ca sa ma lamuresc.
    Ei bine, smecheria este ca se prevad sume in buget in fiecare an pentru lucrari de care auzim din presa, dar nu le vedem in realitate, doar ca sumele prevazute sunt infime, de ordinul miilor sau zecilor de mii de lei (noi).
    Adica bani pentru facut studii si alte hartii prin birouri!

    Astfel de lucrari sunt:
    noul pod peste Arges, pasajul Calea Craiovei, Pasajul Calea Bascov etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.