Boxerul Adrian Preda vrea medalie la Campionatul Mondial!

0



Cei mai buni pugilişti din lume vor participa până pe 24 aprilie la Campionatul Mondial de box rezervat Tineretului, întrecere care se desfăşoară în Polonia, la Kielce. AIBA a anunțat că la competiție s-au înscris 487 de sportivi din 66 de țări.


Delegația României este compusă din 12 boxeri (7 la masculin și 5 la feminin) și 4 antrenori. Printre cei şapte boxeri din lotul tricolor se regăseşte şi Adrian Preda, sportiv legitimat la clubul FC Argeş – CSM Piteşti. Pugilistul piteştean care are în palmares două medalii de argint la Campionatul European de juniori ţi o medalie de bronz la Europeanul de Tineret, va urca în ring la categoria 57 kg, iar antrenorul Ioniţă Mărăşescu îşi doreşte ca elevul său să termine pe podium acest concurs.
”Luptaţi pentru România!”
Înain te de plecarea spre Kiellce, lotul național de box tineret masculin a fost vizitat în cantonament de conducerea federației. Președintele Vasile Cîtea a ținut să le transmită un mesaj de încurajare sportivilor pregătiți de Relu Auraș – ajutat de Andu Vornicu, George Perțea și Cara Neculaie. ”Ați ajuns aici, la lotul național, cu multă muncă, cu sacrificii, cu slăbiri și suferințe și meritați să priviți în sus cu încredere. Se vorbește despre voi că puteți fi noua generație de aur a boxului românesc. Eu cred asta, cred că fiecare dintre voi poate coborî din ring cu fruntea sus. Luptați pentru voi, luptați pentru onoarea și frumusețea boxului, luptați pentru România!”, a fost mesajul lui Vasile Cîtea, preşedintele Federaţiei Române de Box.
”Rampă de lansare pentru viitorii mari campioni”
Şeful boxului mondial a dat asigurări că întrecerea din Polonia se va desfăşura în condiţii de maximă siguranţă: ”Așteptăm cu nerăbdare începerea competiției care de-a lungul anilor a reprezentat de multe ori scoaterea la rampă a unor viitori mari campioni, multe dintre gloriile boxului actual putând confirma acest lucru. Campionatul Mondial de Tineret a fost organizat și se va desfășura la cel mai înalt nivel de siguranță pentru toți participanții. Boxul este sportul oamenilor puternici și hotărâți”, a declarat președintele AIBA, Umar Kremlev. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.