Ştiri de la IPJ

0
0



S-a plimbat beat, cu Trabantul
Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Izvoru, nu a rezistat tentaţiei de a-şi scoate bătrânul Trabant la plimbare. Omul a ţinut morţiş să dea o tură cu maşina pe care nu avea voie să o scaăt din curte pe srtadă, nefiind înmatricualtă. Ambiţia ilegală i-a fost alimentată de alcoolul consumat înainte de a pleca la drum. Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești au oprit în trafic la ora 21,00 Trabantul, mai mult din curiozitate. Când au verificat actele puse la dispoziţie de S.B, cel de la volan, oamenii legii şi-au dat seama că maşina nu nu mai era înmatriculată de mulţi ani. Când l.au testat pe conducătorul auto au constatat că avea 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat şi refuz de recoltare a probele biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducea având permisul anulat
Duminică, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Pitești l-au depistat pe Tiberiu S., un bărbat de 65 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Târgu din Vale din Pitești, având dreptul de a conduce, suspendat. Tot duminică, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț l-au depistat pe Ciprina A., de 32 de ani, din municipiul Brașov, care conducea un autoturism pe DJ 732 C, pe raza localității Bughea de Jos, având dreptul de a conduce autovehicule anulat. Pe numele celor doi conducători auto a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără pemris.
Record de viteză pe DN 73
Un braşovean a stabilit recordul de viteză al acestui an, pe DN 73. Graba l-a lăsat pieton pentru 90 de zile. Totul s-a întâmplat duminică, atunci când poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung l-au depistat pe Nicolae A., un bărbat de 49 de ani, din municipiul Brașov, care conducea un autoturism Mercedes pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, fiind înregistrat cu aparatul radar cu viteza de 142 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile. Tot duminică, pe DN 73 la, Schitu Goleşti a fost prins şi Alexandru F., de 32 de ani din Câmpulung. Acesta conducea un Renault fiind înregistrat de radar cu viteza de 120 km/h. La fel ca în primul caz, a fost amendat cu 1.305 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.
Nu aveau documente pe lemnele transportate
Polițiștii Secției de Politie Rurală Leordeni au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul forestier, ocazie cu care au depistat un bărbat de 29 de ani, din Rătești, care transporta, cu un atelaj hipo, cantitatea de aproximativ 0,7 mc material lemnos, fără documente legale de documente legale de provenienţă şi transport. În urma celor constatate, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni. La rândul lor, polițiștii Secției de Politie Rurală Stâlpeni au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul forestier, ocazie cu care au depistat un bărbat de 25 de ani, din Bălilești, care transporta, cu o autoutilitară, cantitatea de aproximativ 0,85 mc material lemnos, fără documente legale de documente legale de provenienţă şi transport. În urma celor constatate, cel în cauză a fost sancţionat cu amendă de 2.000 de lei. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.