130 de suspiciuni privind furturile de energie

1

  • În primele trei luni ale acestui an, în Argeș



În primele trei luni din an, Distribuție Oltenia a organizat 6319 acțiuni pentru prinderea celro care fură energie electrică. Potrivit unui comunicat, în cele 7 județe în care operează Distribuție Oltenia au fost identificate 691 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică.


Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale și pierderi de vieți omenești și are impact direct asupra calității alimentării cu energie electrică a consumatorilor, spun reprezentanții Distribuție Oltenia. În urma controalelor efectuate în perioada ianuarie-martie 2021 au fost depistate cazuri de furt de energie după cum urmează: Argeș – 130 cazuri ; Dolj – 182 cazuri ; Gorj – 12 cazuri ; Mehedinți – 66 cazuri ; Olt – 132 cazuri ; Teleorman – 125 cazuri ;Vâlcea – 44 cazuri. „ Orice intervenție neautorizată, precum și utilizarea unor instalații improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative. În plus, consumul fraudulos de energie influențează calitatea serviciilor, determină variații de tensiune și întreruperi ale alimentarii cu energie electrică, provocând astfel disconfort mai ales pentru persoanele care consumă energie electrică având contracte încheiate de furnizare a energiei electrice și respectând prevederile legale in vigoare” anunţă Distribuţie Oltenia. Sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește conform legilor în vigoare. Astfel pedepsele pot fi de la 3 luni la 2 ani pentru modifciarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice sau distrugerea lor şi de la 6 luni la 3 ani pentru executarea sau folosirea instalaţiilor clandestine. Pentru depistarea celor care folosesc racordări ilegale se fac periodic controale. I.I.


1 COMENTARIU

  1. ” Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale și pierderi de vieți omenești și … „. Dara pana una/alta , oamenii/oameni platesc furtisagurile micimanilor …gen otreapa/meteca dragomir, cel ce se faleste ca tot ciordeste si niciun BOU cocotat in mot nu-l dovedeste .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.