Anchetă împotriva polițiștilor după moartea bărbatului de la Autogara Sud

4

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a decedat, în această dimineață, în împrejurări ce urmează a fi stabilite de procurori. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș după ce au apărut filmări în cadrul cărora bărbatul este bruscat și trântit la pământ de polițiști. M.S. Foto C.Tudor

„Urmare a evenimentului din 16 aprilie a.c., în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și ucidere din culpă.

Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș” a transmis Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Din primele declaraţii furnizate de IPJ Argeş, totul a început după ce un incendiu a izbucnit la un local de Autogara Sus. Bărbatul, de 63 de ani, se afla pe terasa localului. Oamenii legii i-au cerut să părăsească zona, acesta  refuzat moment în care a fost imobilizat. Imediat după aceea bărbatul a făcut stop cardio-respirator şi a decedat, în ciuda manevrelor de resuscitare la care a fost supus.

Un martor a filmat intervenţia poliţiştilor şi înregistrarea a ajuns în spaţiul public. În acesta se observă cum bărbatul stă în faţa oamenilor legii şi comentează, i se spune să plece timp în care acesta bombăne,  după care este este imobilizat fiind bruscat şi trântit cu faţa la pământ pentru a fi încătuşat. Acestă filmare dar şi rezultatul autopsiei vor duce la stabilirea adevărului.