Anchetă împotriva polițiștilor după moartea bărbatului de la Autogara Sud

4

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a decedat, în această dimineață, în împrejurări ce urmează a fi stabilite de procurori. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș după ce au apărut filmări în cadrul cărora bărbatul este bruscat și trântit la pământ de polițiști. M.S. Foto C.Tudor

„Urmare a evenimentului din 16 aprilie a.c., în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și ucidere din culpă.

Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș” a transmis Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Din primele declaraţii furnizate de IPJ Argeş, totul a început după ce un incendiu a izbucnit la un local de Autogara Sus. Bărbatul, de 63 de ani, se afla pe terasa localului. Oamenii legii i-au cerut să părăsească zona, acesta  refuzat moment în care a fost imobilizat. Imediat după aceea bărbatul a făcut stop cardio-respirator şi a decedat, în ciuda manevrelor de resuscitare la care a fost supus.

Un martor a filmat intervenţia poliţiştilor şi înregistrarea a ajuns în spaţiul public. În acesta se observă cum bărbatul stă în faţa oamenilor legii şi comentează, i se spune să plece timp în care acesta bombăne,  după care este este imobilizat fiind bruscat şi trântit cu faţa la pământ pentru a fi încătuşat. Acestă filmare dar şi rezultatul autopsiei vor duce la stabilirea adevărului.

4 COMENTARII

  1. Numele celui omorat , precum și numele tuturor polițiștilor, va rugam. Cred ca este vorba de crima, de omor calificat. Ministrul de Interne, Lucian Bode și procuratura din Argeș au preluat cazul . Polițistul in galben a folosit un procedeu de lupte, de judo , de k1. Victima se lovește cu capul de asfalt, plus încatusarea din aceea poziție, cu mâinile la spate, plus tabararea polițiștilor pe el, plus apăsarea cu genunchiul pe cervicala victimei de către 2 polițiști. Victima nu a avut nici o șansă în asemenea condiții. Dumnezeu sa il ierte

  2. jandarmi și polițiști criminali.omoara oameni pe strada.regim criminal omoară românii .omor calificat clar în acest caz.pai ce să facă un om când un jandarm înarmat sau un polițist înarmat ataca?

    • Dilimache, nu fii ca numele. Problema e complicată. Presa și martorii spun multe lucruri despre eveniment: se pare că omul, inginer de meserie, nu consumase alcool, era însă mai vorbăreț, probabil trecea pe la tersă ca să mai vadă lume, își îngrijea singur soția bolnavă la pat, în sacoșă avea medicamente, hainele lui erau cam uzate, dar curate…în schimb, despre terasă și ,,susținătorii” acesteia apar informații contradictorii, unele nefavorabile…
      P.S. Păi vezi, domnu’ Dili, cam cum stă treaba?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.