Adrian Miuțescu nu trebuie să îi lase pe consilierii locali să-și facă de cap

3

  • Din punctul meu de vedere



Să nu se supere nimeni, dar politicianul de dreapta din Argeș în care cred cel mai mult este președintele liberal Adrian Miuțescu. Omul nu e venit cu pluta, face politică de câteva decenii și, chiar dacă nu e cel mai carismatic personaj, are o maturitate care o depășește pe a altora din aceeași zonă politică.


În genere, lozincile nu sunt credibile, dar vă spun o declarație a dlui Miuțescu pe care eu o cred sinceră:
” Îmi voi dedica următorii ani pentru proiectele Argeșului”.
A zis chestia asta la un post de televiziune, dar mi-a spus-o și mie, la o discuție privată din timpul campaniei electorale. Când un om te privește în ochi și îți spune că a ajuns la vârsta și la concepția că tot ce are de făcut este să muncească pentru Argeș, îți dai seama dacă e pură demagogie sau vorbește serios.
Mie mi s-a părut că vorbește serios.
După discuția respectivă, Adrian Miuțescu a avut, cum se zice, cumpănă. S-a îmbolnăvit de Covid, apoi a făcut niște complicații, a stat trei săptămâni la ATI, a văzut moartea cu ochii. Cu atât mai mult îl cred acum că va judeca în mod corect situațiile politice fiindcă astfel de locuri înguste prin care treci te fac întotdeauna mai înțelept.
Pe surse, aflu și eu ceea ce știe cam toată lumea care se interesează de politică în județ, anume că Adrian Miuțescu s-a întâlnit cu Ion Mînzînă și Simona Bucura Oprescu, pe de o parte, și cu Cristian Gentea, pe de altă parte, pentru a discuta despre problemele județului.
Nu cred că pe 2021 am avut, din punctul meu de vedere, vreo știre mai favorabilă cu privire la Argeș. Faptul că liderii PSD și PNL s-au așezat la masă pentru a vedea cum se poate colabora în așa fel încât județului să îi meargă mai bine este excepțional.
În Argeș, conducerea județului și a capitalei de județ aparține PSD, în vreme ce premierul l-a dat PNL. Doar colaborarea poate debloca anumite proiecte, cum ar fi stadionul cel nou sau pârtia de la Moliviș.
Ceea ce vreau să spun astăzi este că dl Miuțescu trebuie să-și mai tempereze consilierii de la Pitești și de la Bascov. Fac o paranteză.
Vinerea trecută, în emisiunea mea de la Curier TV, l-am avut invitat pe seriosul consilier PSD Dan Mihai Dumitrescu. Omul e tânăr, nu e uns cu alifii politice, este plin de bun simț. Ca profesie, este șeful Stației CFR Marfă din Argeș, așadar prin mintea și mâna lui lui trece marfa de pe calea ferată. Dl Dumitrescu, în marea sa modestie, nu s -a putut abține să nu se declare stupefiat de anumite decizii ale consilierilor locali ai PNL, incitați la rele de Sorin Apostoliceanu. (De cei de la USR nici nu mai vorbesc). Frustrat că nu e primar, dl Apostoliceanu se așează aproape permanent în dungă în CL, doar pentru a arăta că poate. Am mai abordat tema, nu insist.
La Bascov, consilierii dreptei au ras banii echipei de fotbal și se dau cocoși pe acest subiect, de parcă ar fi făcut o faptă demnă de Jocurile Olimpice. În mintea acestor consilieri, ideea că au votat contra ideilor primarului Gheorghe Stancu capătă dimensiuni eroice, zici că s-au întors glorioși de la război.
Cred că problema echipelor comunale de fotbal ar trebui aprofundată, studiată atent, pentru anumite comunități ele reprezintă un bun câștigat, îi leagă sufletește pe oameni, le definește zona. Nu susțin cauza echipei din Bascov, dar nu pot să nu observ rânjetul de satisfacție de pe mutra anumitor consilieri că i-au stricat ploile primarului Stancu.
De asta spun că în astfel de situații rolul președintelui Miuțescu trebuie să fie decisiv. Desigur, consilierii nu trebuie să stea smirna în fața șefului de partid, dar nici nu trebuie lăsați de capul lor fiindcă nu se știe ce e în capul unora.
Chiar nu se știe.
Inginerul Dan Mihai Dumitrescu îmi spunea în emisiune că nu îi cunoaște bine pe colegii săi de dreapta din CL Pitești, iar CV-urile nu există nicăieri, așadar nu știe cu cine luptă la vot.
La Bascov, unii consilieri nu au decât opt clase, ceea ce, orice s-ar spune nu e în regulă, fiindcă pentru a citi și a desluși un buget îți trebuie obișnuința lecturii și minime cunoștințe în mai multe domenii, nu ajunge să știi să scrii și să citești.
Nu știu ce se mai poate repara la Bascov, dar cred că întotdeauna se mai poate repara ceva.
Pe scurt, apelez la președintele Miuțescu să se implice dacă e sincer când spune că vrea binele județului Argeș. Domnia sa e deputat, așadar nu are nimeni ce să-i facă, postul de șef al organizației județene e asigurat, în ciuda unor zvonuri că l-ar ataca alții, pentru familie a făcut, politic vorbind, tot ce a putut, acum e momentul altruismului maxim.
Dintre toți oamenii politici din Argeș, Adrian Miuțescu este singurul care folosește vorbe mari de genul : ” Îmi voi dedica următorii ani pentru proiectele Argeșului”.
Nu-i nicio problemă, uneori e nevoie și de vorbe mari.
Cu condiția să nu fie goale.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)


3 COMENTARII

  1. La așa articol, așa comentarii…
    În nota obișnuită, dl. Smeoreanu încearcă să arunce vina pe consilierii dreptei pentru ceea ce (nu) se face pentru Pitești și judetul Argeș. Despre ce s-a făcut prost (de ex. toalete publice la prețuri astronomice) sau nu s-a făcut deloc, în condițiile în care consilierii au votat „ca primarul”, nici o vorbă.
    Totuși, prioritățile actuale ale Piteștiului și județului să fie doar noul stadion și pârtia Moliviș? Nu mai vrem să facem din Pitești un „mic București”? Cetățenii vor doar obiective sportive, fără crearea de noi locuri de muncă, îmbunătățirea condițiilor de viață?

  2. Sunt convins ca daca la Pitesti am fi avut primar de la PNL si CL majoritar PSD, dl. Smeoreanu ar fi scris ca primarul ar trebui sa se trezeasca la realitate si sa nu mai vina cu propuneri de Hotarari ale CL fara sa se consulte cu presedintele PSD Arges, pentru ca risca de a intre in penibil cu respingerea propunerilor sale.

    In politica ziaristii pot intoarce pe dos lucrurile in argumentatiile lor – vezi exemplul recent al lui Vlad Voiculescu demis de la sefina Min. Sanatatii:
    unele ziare scriu despre gafele sale (ultima fiind ordinul publicat in MOficial fara stiinta primului ministru),
    alte ziare scriu despre sistemul corupt instalat la sefia CASS judetene si al spitalelor din teritoriu – sistem deranjat de masurile fostului ministru de a se ocupa aceste locuri prin CONCURS.

  3. Citez din editorial, „seriosul consilier PSD” si „mutrele consilierilor opozitiei” N-as mai adauga nimic, asta este definitia lingaului, a ziaristului vandut pe trei parale…Chiar credeati ca dupa alegeri mai aminteste cineva de „micul Bucuresti”?

Comentariile sunt închise.