Reţinut pentru violenţă domestică!

0



Sub pretextul că doreşte să îşi vadă fiica cu prilejul sărbătorilor de Paşte, un piteştean s-a înarmat cu cuţit şi s-a dus la soţia cu care se afla în proces de divorţ. A incălcat ordinul de protecţie emis de instanţă în luna martie împotriva lui şi a ameninţat-o pe femeie cu arma albă. Bărbatul nu era beat, ci a comis fapta cu bună ştiinţă. 


„Polițiștii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie și încălcarea măsurilor dispuse de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție, din martie și față de ea și de fiică, şi au reţinut un bărbat de 41 de ani, din Pitești. Din cercetări s-a stabilit că, în seara zilei de 05 mai a.c., bărbatul ar fi ameninţat şi agresat pe soţia sa, încălcând astfel măsurile impuse prin ordinul de protecție emis în cursul lunii martie a.c. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a declarat Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş. Potrivit ordinului de protecţie emis de instanţă, Claudiu I. nu are voie să se apropie nici de fosta soţie nici de fiica lui. Cu toate acestea, sub pretextul de a-şi vizita copilul a mers la uşa femeii. Cei doi sunt în divorţ pe fondul agresivităţii bărbatului, acesta fiind şi motivul emiterii ordinului de protecţie.
Agresorul poate fi îndepărtat din locuinţă
În domeniul violenței domestice, cea mai recentă modificare importantă a fost adoptată în noiembrie 2020, prin eliminarea din cuprinsul art. 199 din Codul Penal, ce privește infracțiunea de ,,Violenţa în familie”, a posibilității ca împăcarea părților să înlăture răspunderea penală a făptuitorului. Totodată, legislația a suferit o modificare radicală, prin modul în care se pune în practică ordinul de protecție provizoriu, adică prin îndepărtarea agresorului din locuința comună, indiferent de calitatea acestuia de proprietar al locuinței. De asemenea, mai multe informații referitor la aplicația gratuită pentru telefonia mobilă – Bright Sky, aplicație care vine în sprijinul victimelor violenței domestice, puteţi accesa gratuit pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, la adresa: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/politistii-va-invata-cum-sa-spuneti-nu-violentei-domestice. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.