Copil căzut de la etaj, în stare critică!

0



Un copil, în vârstă de 4 an,i a ajuns ieri într-un spital din Capitală, în stare critică, după ce a căzut de la etajul 1. Micuțul era singur acasă și nimeni nu știe cum s-a petrecut nenorocirea. Mama este cercetată sub acuzația de vătămare corporală din culpă.


Nefericitul accident a avut lor ieri dimineaţă, cu puţin după ora 7,30. O locatară a blocului din zona Alprom a auzit un copil plângând Când s-a uitat afară l-a văzut pe băieţel căzut lângă bloc. Familia micuţului locuieşte la etajul I al imobilului şi s-a stabilit că băiatul a căzut de la fereastră. Amănunte cu privire la modul în care s-a petrecut totul, nu sunt cunoscute. Nu există martori ai evenimentului iar vecina care a sesizat autorităţile ştie doar că a găsit copilul pe caldarâm, plângând. Atunci când acesta a căzut, mămica lui nu era acasă. Băiatul fusese lăsat singur în casă, pentru câteva minute, timp în care mama s-a dus să-l ducă la staţia de autobuz pe celălalt copil, în vârstă de 10 ani care urma să meargă la şcoală. Se spune că şi acesta ar avea probleme de sănpeătate şi mama îl însoţea zilnic până la staţie. Cum soţul femeii era la serviciu a fost nevoită să-l lase pe micuţ singur. Se pare că băiatul s-a dus la fereastră, a deschis-o şi a căzut în gol. Se presupune că a avut ghinionul să se prăbușească pe aleea din beton, și nu în iarbă, având în vedere leziunile grave suferite.
Era în comă
Copilul a fost preluat conştient de la locul accidentului, însă starea lui s-a agravat, intrând în comă. „A fost adus un copil de 4 ani, cu precipitare de la aproximativ 4 metri, un etaj. A fost adus cu terapia intensivă mobilă de la SMURD. În momentul de faţă este intubat, ventilat mecanic, cu un bilanţ lezional destul de serios: traumatism cranio-cerebral sever, cu multiple fracturi cu înfundare şi cominutive, contuzie toracică, fără fracturi la membrele superioare şi inferioare. În momentul de faţă, este în curs de investigaţii după care, probabil, se va transfera către o clinică din Bucureşti. La sosire a fost conştient după care, ulterior, s-a degradat foarte rapid, datorită leziunilor cerebrale, cel mai probabil”, a declarat managerul Spitalului de Pediatrie Piteşti, Tudor Ionescu. Băieţelul a fost trimis cu o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, la Spitalul Grigore Alexandrescu București.
Poliţiştii au întocmit dosar penal
La locul unde a avut loc accidentul s-au deplasat poliţiştii de investigaţii criminale care au făcut cercetările. Oamenii legii l-au sunat pe tatăl, aflat la serviciu, imediat ce au ajuns la faţa locului. Mama băieţelului a fost audiată. Ea susţine că geamul era închis când a plecat şi crede că micuţul s-a căţărat pe pervaz şi l-a deschis. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fiind vizată mama care l-a lăsat nesupravegheat. M.Sandu; Foto C.Tudor


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.