FC Argeş a rămas în Liga I!

1

  • Fotbaliştii alb-violeţi au îndeplinit obiectivul



FC Argeş va evolua în Liga I şi în sezonul viitor graţie parcursului foarte bun din partea secundă a acestei ediţii de campionat. Alb-violeţii şi-au asigurat şi matematic rămânerea în primul eşalon după egalul fără goluri înregistrat luni în confruntarea FC Voluntari-Chindia Târgovişte, din runda cu numărul 7 din play-out-ul Casa Liga 1.


Alb-violeţii ocupă locul 2 în clasamentul play-out-ului, cu 31 de puncte şi nu mai pot fi ajunşi de niciuna dintre ultimele patru clasate care luptă pentru evitarea retrogradării. Cu două etape înainte de finalul acestui play-out, piteştenii păstrează un avans de 7 puncte faţa de Astra Giurgiu, echipă aflată pe locul 13, primul care duce la barajului de menţinere/promovare în Liga I.
Prezenţa în cupele europene, marele vis
Argeşenii mai au nevoie de un singur punct pentru a-şi asigura şi matematic prezenţa la barajul pentru Conference League, întrecere care din această vară va înlocui UEFA Europa League. Piteştenii îşi pot vedea îndeplinit visul chiar la sfârşitul acestei săptămâni dacă nu vor pierde meciul cu Dinamo, partidă programată duminică, de la ora 16.30, pe stadionul Nicolae Dobrin. În afară de partida cu Dinamo, FC Argeş mai are de jucat şi cu FC Hermannstadt, în ultima etapă a acestui play-out. Dacă va ajunge la barajul pentru Conference League, FC Argeş va întâlni Chindia Târgovişte, câştigătoarea acestui meci urmând să joace un alt baraj cu echipa de pe locul 4 din play-off pentru a se stabili ultima echipa care va merge în competiţiile europene.
Patru echipe din play-out nu au licenţă UEFA
4 din cele 10 echipe care evoluează în play-out nu şi-au depus dosarul pentru a obţine licenţa UEFA şi nu au drept de participare în cupele europene indiferent de locul pe care vor termina campionatul. Este vorba despre UTA, FC Hermannstadt, FC Voluntari şi Politehnica Iaşi. Astfel singurele echipe posesoare de licenţă UEFA care mai pot ajunge la acel baraj pentru Conference League sunt Dinamo şi Viitorul Constanţa. Acestea sunt obligate să câştige maximum de puncte în ultimele două etape din acest play-out, iar FC Argeş să nu adune nici un punct.
CLASAMENT PLAY-OUT M G Pct
1.Chindia Târgoviște 7 6 35
2.FC Argeş 7 5 31
3.Gaz Metan Mediaș 7 4 29
4.UTA Arad 7 -3 28
5.FC Dinamo 1948 7 2 27
6.FC Viitorul 7 2 26
7.AFC Astra Giurgiu 7 -2 24
8.FC Voluntari 7 -4 24
9.CSM Politehnica Iași 7 -5 20
10.AFC Hermannstadt 7 -5 20


1 COMENTARIU

  1. Un parcurs foarte bun în retur, 29 p din 45.Totusi echipa a avut rezultate modeste cu echipele din play-off. După rezultatul din Cupa României, Dinamo vine la Pitești doar cu gândul la victorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.