CSU Sibiu – BCM U FC Argeş Piteşti, în play-off!

0
0

  • Adversar puternic pentru baschetbaliştii alb-violeţi în lupta pentru medalii



Echipa de baschet masculin a Piteştiului a ratat şansa de a începe play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet Masculin de pe locul 4 al ierarhiei care le-ar fi conferit alb-violeţilor posibilitatea de a disputa două meciuri din cele trei pe teren propriu.


La ultimul turneu din acest retur de campionat, disputant la Constanţa, BCM U FC Argeş Piteşti a învins cu 89-75 pe Atletic Constanţa şi a pierdut cu 75-84 partida cu CSO Voluntari. În urma acestor rezultate, gruparea din Trivale va începe play-off-ul de pe locul 6 şi va întâlni pe CSU Sibiu, ocupanta locului 3. Meciurile din sferturile Ligii Naţionale de Baschet Masculin se vor desfăşura după sistemul cel mai bun din trei partide. Primele două meciuri vor avea loc la Sibiu, iar dacă va fi nevoie şi de al treilea pentru a se face departajarea, acesta se va disputa la Sala Sporturilor din Piteşti. Misiunea piteştenilor de a ajunge în semifinalele campionatului se anunţă una foarte grea având în vedere faptul că BCM U FC Argeş Piteşti nu a reuşit să învingă pe CSU Sibiu în această ediţie de campionat, piteştenii pierzând în tur, cu 72-88, iar în retur, cu 75-84. Primele două jocuri din play-off cu CSU Sibiu vor avea loc luni, 17 mai, şi miercuri, 19 mai, la Sala Transilvania din Sibiu.
Costescu: “Victoria Voluntariului este meritată!”
După eşecul cu CSO Voluntari care a coborât BCM U FC Argeş Piteşti pe locul 6 la finalul sezonului regular, Tudor Costescu, antrenorul grupării din Trivale, s-a arătat nemulţumit de jocul echipei sale.
Tehnicianul alb-violeţilor consider meritată victoria ilfovenilor: “Din păcate, jucătorii au crezut că meciul e câștigat din primele minute. Am avut o evoluție care nu ne îndreptățea în niciun fel să câștigăm. Adversarii noștri sunt câștigătorii merituoși. Despre noi pot spune că am avut sincope mari, atât în apărare, cât și din punct de vedere al procentajelor, care au fost dezastruoase. Nu am reușit să respectăm planul de joc, am primit câteva coșuri inimaginabile din punct de vedere profesionist. Voluntariul a fost o echipă mult mai determinată, iar noi am fost lipsiți puțin de energie. E un rezultat corect până la urmă. Sunt totuși puțin surprins. Am aruncat 8 libere tot meciul, 3 venind în partea secundă și 2 fiind din faulturile antisportive. Au fost câteva contacte dure sub panou. E un capitol statistic care ar fi putut face diferența, dar nu cred că aici am pierdut meciul”.
Căprărescu: “Să câstigăm un meci la Sibiu”
Sorin Căprărescu, managerul BCM U FC Argeş Piteşti, se aşteaptă la meciuri foarte grele în dubla cu CSU Sibiu din play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet Masculin, însă are încredere în potenţialul echipei pregătite de Tudor Costescu.
Oficialul grupării din Trivale îşi doreşte ca alb-violeţii să câştige una din cele două partide cu ardelenii iar calificarea în Final Four să se decidă la Piteşti: “Nici un meci nu este pierdut sau câştigat dinainte şi ne vom juca şansa în meciurile de la Sibiu. Obiectivul nostru este să câştigăm un joc din cele două pe care le vom disputa la Sibiu pentru a putea aduce meciul decisiv la Piteşti. Vor fi două meciuri foarte grele pentru că CSU Sibiu este o echipă foarte bună care are în componenţă jucători valoroşi. Este adevărat că noi în ultimii ani am bătut Sibiul foarte rar, însă eu sunt încrezător. Ne dorim să răsturnăm calculele hârtiei şi să câştigăm un meci pe terenul lor. Ei sunt favoriţi, dar în play-off se poate întâmpla orice”. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.