Palatul Administrativ va fi reabilitat

1

  • S-a semnat contractul pentru modernizarea clădiriiConsiliul Judeţean Argeş a anunţat că a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru obiectivul “Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ situat în Piteşti, Piaţa Vasile Milea nr. 1, judeţul Argeş. 


CJ Argeş a fost reprezentat la întâlnirea cu echipa de implementare a proiectului și reprezentantul asocierii de firme, Andrei Traian Roșulescu, de președintele Ion Mînzînă și vicepreședintele Marius Nicolaescu. Licitația a fost câștigată de asocierea firmelor: S.C. RO CONSTRUCT CENTER S.R.L. și S.C. STEAND TURISM CENTER S.R.L., asociere reprezentată prin lider de asociere S.C. RO CONSTRUCT CENTER S.R.L. Valoarea totală a proiectului este de 27.351.508,59 lei (cu TVA inclus), din care: – proiectare și asistență tehnică 595.894,88 lei (cu TVA inclus); – execuție lucrări 26.755.613,71 lei (cu TVA inclus).
De 50 de ani, clădirea nu a fost reabilitată
Clădirea are o suprafață de 10.510 mp, cu o lungime totală de 80,68 m şi o lăţime de 16,38 m. Aici își desfășoară activitatea Consiliul Județean Argeș, Prefectura Argeș, dar și alte instituții publice, precum Direcția Județeană de Statistică Argeș. Palatul Administrativ este situat în piața civică centrală a municipiului Piteşti şi a fost construit în anii 1969-1970, după un proiect aparținând arhitecţilor Cezar Lăzărescu şi Mircea Ochinciuc. Dispunând de o arhitectură modernă care foloseşte o serie de elemente tradiţionale, compusă liniar, clădirea are subsol, parter, mezanin şi cinci etaje. Clădirea nu a fost reabilitată niciodată de când a fost construită, respectiv anii 1969-1970 .
Ce modernizări se vor face
Printre lucrările ce urmează a fi executate sunt cuprinse:
– izolarea termică a pereţilor de faţadă la partea de interior;
– aplicarea unei tencuieli la exteriorul faţadei, cu rol termoizolant;
– izolarea termică a planşeului peste subsol, a soclului clădirii, a balcoanelor şi consolelor, a planşeelor teraselor;
– montarea unei tâmplării din lemn stratificat cu geam tripan;
– hidroizolarea suplimentară în zona suporţilor pentru echipamentele de climatizare şi ventilare, precum şi în zona de amplasare a panourilor termice solare şi a celor fotovoltaice;
– reabilitarea instalaţiei de încălzire;
– înlocuirea distribuţiei de apă caldă menajeră şi realizarea unei conducte de recirculare a apei calde menajere;
– reabilitarea instalaţiei de iluminat interior şi înlocuirea corpurilor flourescente cu iluminat cu lampi de tip LED;
– amplasarea de panouri solare cu tuburi vidate pentru producerea din surse regenerabile a apei calde menajere;
– realizarea unui sistem de producere a energiei electrice din surse regenerabile utilizând panouri fotovoltaice.
Prin realizarea lucrărilor de reabilitare termică se are în vedere înregistrarea unor economii majore prin: reducerea pierderilor de căldură şi a consumurilor energetice; reducerea costurilor de întreţinere pentru încălzire şi apă caldă de consum; reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul şi consumul de energie, conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie. M.Duinea


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.