Au furat la pont

0



În noiembrie 2020, doi tineri au folosit un minor ca să spargă un apartament. Aceştia au acţionat la pont. Au urmărit proprietarii despre care ştiau că au bani în casă şi au furat când oamenii erau plecaţi de acasă. Poliţiştii au încheiat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a celor doi tineri.


Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti au încheiat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a doi dintre inculpaţi, respectiv tinerii majori. În noiembrie anul trecut, oamenii legii au fost sesizați de proprietarul unui apartament din bulevardul Petrochimiștilor că i-a fost spartă locuința. S-a stabilit că în seara zilei de 16 noiembrie, Robert Ion N., de 20 ani, Gheorghe Gabriel I. de 25 de ani, ambii din Pitești împreună cu un minor de 14 ani, au pătruns prin efracţie în apartament, de unde ar fi sustras suma de 3.000 de lei. Tinerii majori au urmărit proprietarul câteva zile. Când au prins momentul să acționeze, au forțat geamul de la bucătărie, apartamentul fiind amplasat la parter și băiatul minor a intrat în casă, găsind banii.Dacă în cazul minorului a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, în cazul tinerilor majori, dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată, sub acuzația de furt calificat.
Poliţiştii vă recomandă
Pornind de la acest caz poliţiştii argeşeni fac următoarele recomandări cetăţenilor: „ Nu faceţi cunoscută public plecarea dumneavoastră de acasă şi rugaţi vecini de încredere să vă supravegheze locuinţa (nu postați pe rețele de socializare că sunteți în călătorie, rugați un vecin să ridice eventuale înștiințări sau facturi prinse în ușă, dacă lipsiți pentru mai multe zile); Verificaţi dacă aţi încuiat ferestrele, uşa de la balcon, chiar dacă plecați de acasă pentru scurt timp; Dacă locuiţi la parter, dotarea cu grilaje adaugă un plus de siguranţă apartamentului dumneavoastră; Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine, pe care le sesizaţi în bloc, pe cine caută; Nu păstraţi sume mari de bani sau obiecte de mare valoare în casă; Dotaţi locuinţa dumneavoastră cu un sistem de alarmă”, a precizat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.