A luat 100.000 lei amendă!

0



Un abator din Bascov, a intrat în atenţia autorităţilor după ce a deversat sânge provenit de la animalele sacrificate, printr-un canal, în râul Argeş. Reprezentanții Gărzii de Mediu au făcut un control la agentul economic, care deţine abatorul, fiind constatate nereguli. Operatorul economic a fost sancţionat cu 100.000 lei și are un termen impus pentru intrarea în legalitate.


Consilierul local Cătălin Andrei a mers în zona deversării ilegale şi a făcut mai multe fotografii cu sângele care curge dintr-un canal. „Nu suntem bătaia de joc a nimănui, nu trăim pe marginea Gangelui, nu suntem o ţară din lumea a treia. Bascov, zona străzii Serelor, un canal care se scurge în râul Argeş. Apa aceea ajunge în reţeaua publică, apa aceea infestează solul. Un alt abator, un nou focar de infecţie. Poate că e nevoie de măsuri mult mai drastice, de amenzi mai mari, de sistarea activităţii, de luarea unor decizii ferme, fără teamă, fără a ceda presiunilor”, spune consilierul local Cătălin Andrei.
Demersuri pentru retragerea autorizației
A fost sesizată Garda de Mediu fiind făcut un control, la iar în timpul verificărilor agentul economic a susţinut că a fost un incident izolat, că în mod normal nu deversează în râu, doar că în ziua respectivă i s-a înfundat canalizarea. „ A fost sancţionat cu 100.000 lei. S-au stabilit şi alte măsuri de intrare în legalitate, pentru care a fost fixat un termen. Dacă în termenul stabilit nu vor fi remediate deficiențele constatate riscă o nouă sancţiune contravenţională. S-au făcut demersuri pentru retragerea autorizaţiei”, a precizat ieri, în legătură cu acest caz, Emilia Mateescu, prefectul judeţului Argeş. Este al doilea caz de poluare cu sânge care are loc în Bascov. În ianuarie a.c., un alt abator a fost amendat cu 60.000 de lei.M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.