Fiu de deputat vrea să devină primar!

2
1



În două comune din judeţul Argeş vor fi organizate alegeri, după ce au rămas fără edil. Prima este comuna Aninoasa, acolo unde cel care a câştigat scrutinul din 2020, Ştefan Benoie, a fost invalidat de instanţă din cauza unor interdicţii impuse de Agenţia Naţională de Integritate. Cea de a doua comună unde vor fi organizate alegeri este comuna Rociu, al cărei primar, Aurel Bălăşoiu a devenit deputat din partea PSD. Miercuri PSD Argeş a stabilit candidaţii care se vor înscrie în scrutin pentru fotoliul de primar în comunele amintite, urmând ca alegerile să aibă loc pe data de 27 iunie 2021.


„Astăzi a avut loc ședința Consiliului Politic al PSD Argeș, principalul punct de pe ordinea de zi fiind stabilirea candidaților pentru funcțiile de primari vacante în comunele Aninoasa și Rociu. În urma votului membrilor Consiliului Politic au fost desemnați candidați:
– Ștefan Benonie pentru funcția de primar al comunei Aninoasa;
– Mihai Victor Bălășoiu pentru funcția de primar al comunei Rociu;
Conform unei hotărâri de Guvern adoptată astăzi, alegerile parțiale pentru funcțiile de primari vacante în mai multe localități ale României vor avea loc pe 27 iunie 2021”, a anunţat PSD Argeș, într-un comunicat de presă.
Invalidat de instanţă
Ştefan Benonie, candidatul PSD pentru funcţia de primar al comunei Aninoasa este cel care a câştigat alegerile în 2020. Anterior acesta avusese probleme cu ANI, care îl acuza că s-ar fi aflat în incompatibilitate pentru că, în timp ce era primar, a fost şi reprezentant într-un consiliu de administraţie al unei şcoli. A urmat un şir de procese pe care le-a câştigat. Astfel a candidat pentru un nou mandat în 2020 şi a câştigat, numai că, Tribunalul Argeş a invalidat succesul şi Ştefan Benonie nu a putut fi desemnat primar. Motivarea instanţei a fost aceea că interdicţiile erau valabile până în luna noiembrie şi acesta nu ar fi avut voie să candideze.
Încă de pe atunci Ştefan Benonie anunţa că va candida din nou, pentru a-şi duce la final proiectele demarate în comuna Aninoasa.
Vrea să continue proiectele tatălui
În comuna Rociu a fost desemnat să candideze la funcția de primar din partea PSD, nimeni altul decât Mihai Victor Bălăşoiu, fiul fostului primar. Aurel Bălăşoiu, în prezent deputat PSD, a fost primar patru mandate şi l-a câştigat pe al cincilea, la un scor de 90%. Ulterior s-a înscris în cursa pentru o funcţie de parlamentar. În luna februarie, după ce primarul comunei Rociu, Aurel Bălăşoiu, a fost ales deputat, acesta a trebui să renunţe la administrața publică locală, iar locul său a fost preluat de viceprimarul Claudiu Stan. Acum, fiul său, Mihai Victor Bălăşoiu, în vârstă de 32 de ani, va candida pentru a obţine funcţia deţinută de tată mai bine de 16 ani şi a duce mai departe proiectele începute de acesta. M.Sandu


2 COMENTARII

  1. La Rociu se perpetuează hotia si incompetenta. Fostul primar aurica balasoiu si-a asfaltat drumul dintre satul unde locuiește si satul unde se făcea ca muncește, adică, drumul dintre Rociu si Șerbănești. A mai asfaltat drumul comunal dintre Rociu si pădurea Rociu, drum care se infunda la capătul pădurii si care nu deservește decât stana de oi a domnului aurica Bălășoiu. In schimb, nu a asfaltat drumul de la intrarea dinspre Oarja si pana la prima intersecție plus alte străzi din sat. In satele gliganul de sus si de jos ,aceeași situație, a asfaltat doar porțiunea unde își desfășoară activitatea agricola afaceristul popa sever, un concurent in afaceri agricole al domnului aurica. A dărâmat școala primara din Rociu, nu exista farmacie in satele menționate..,la Șerbănești găsim raiul pe pământ, asta vrea sa facă si fiul domnului aurica Bălășoiu? Ar trebui sa vadă cei abilitați cate terenuri are domnul aurica si cu ce bani le-a obținut?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.