Ministrul Apărării, vizită în Argeş!

0Sâmbătă, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, s-a aflat în Argeș. Acesta a mers dimineață, în comuna Tigveni, unde acționa o echipă mobilă a Spitalului Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu”, din Pitești. De asemenea, ministrul Ciucă a vizitat și centrul de vaccinare organizat în cadrul policlinicii Spitalului Militar din Pitești.


Vizita ministrului Nicolae Ciucă a fost anunțată de Ministerul Apărării Naționale care preciza că mai multe oficialități din cadrul MapN se vor afla la centre de vaccinare din țară. Ministrul Nicolae Ciucă a fost însoțit pe tot parcursul vizitei sale din județul nostru de prefectul Emilia Mateescu și de directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș, Sorina Honțaru. Prima vizită, așa după cum fusese anunțat, a avut loc la Tigveni. Acolo, funcţiona o unitate mobilă de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgenţă Piteşti. Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a dorit să se informeze în legătură cu eventualele probleme ivite, dar şi cu modul în care cetăţenii percep vaccinarea şi implicarea armatei în tot acest proces. Ulterior, delegația a plecat la Pitești, acolo unde a mers la centrul de vaccinare de la policlinica Spitalului Militar de Urgenţă.
La finalul vizitei Nicolae Ciucă s-a declarat încrezător în efectele benefice pe care imunizarea prin vaccin le va avea prin combaterea pandemiei cu noul coronavirus. Ministrul apărării, Nicolae Ciucă, a făcut şi o analiză asupra întregului efort militar din România pe frontul de luptă împotriva COVID-19. „Am reuşit în acest moment să vacinăm peste 420.000 de cetăţeni, ceea ce reprezintă peste 10% din populaţia vaccinată” a precizat ministul Nicolae Ciucă. „Aşa cum raporta comandantul Spitalului Militar, acolo unde au fost (n.r echipele mobile), numărul de doritori pe zi a fost în jurul a o sută, chiar şi două sute în unele localităţi. Totuşi, o localitate are două – trei mii, poate mai puţini, motiv pentru care se duc doar o zi, că atâţia doritori sunt”, a mai spus ministrul. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.