“Am dat totul, iar eforturile mi-au fost răsplătite”

0

  • Davide Massaro fotbalistul care a scris istorie la Mioveni



Italianul Davide Massaro a fost fără doar și poate eroul Mioveniului în barajul de promovare în Liga I. Intrat pe finalul primei reprize, atacantul a oferit claritatea necesară echipei în fața porții, lucru ce i-a lipsit până atunci și a marcat un gol, cel al egalării, după care a inițiat faza golului victoriei, dând pasa decisivă. Fotbalistul adus la Mioveni din San Marino s-a integrat ușor-ușor în echipa argeșeană, iar acum savurează gustul adevăratului success, spunând că își vede viitorul legat de galben-verzi. După promovarea în Liga I, Massaro a acordat un interviu site-ului www.beturi.ro, în care a vorbit despre performanța sa și despre traseul pe care el l-a avut până la promovare.


Cum a fost să obțineți promovarea pe teren străin? Înainte de meciul retur, mai credeai în șansele voastre, cu atât mai mult cu cât nicio echipă de Liga 2 nu mai trecuse de baraj?
– Noi am crezut în șansa noastra încă de la începutul sezonului! Sigur că ar fi fost mai frumos să obținem promovarea pe propriul teren. Dar asta contează mai puțin acum. Am scris istorie!
Cum a reușit echipa să se ridice după ce a ratat la mustață promovarea în sezonul trecut? Care este secretul vostru? Jucătorii, antrenorul?
– Cred că a fost o combinație reușită de mai mulți factori. Am schimbat mulți jucători în acest sezon, chiar și antrenorul, iar în final aceste mutări de trupe s-au dovedit câștigătoare. Secretul este, însă, să muncești din greu și să crezi în șansa ta.
Cum ai ajuns în România după ce ai trecut și pe la Juventus…
– Eu am crescut în Vicenza și am ajuns să joc pentru clubul din oraș de la o vârstă fragedă. Am stat acolo șapte ani, timp în care am lucrat cu mulți antrenori foarte buni. L-aș nominaliza aici în mod special pe Marco Zanchi, un fost mare fundaș. De la el am învățat foarte multe și am primit mereu încredere. Apoi am ajuns la Juventus, care m-a trimis împrumut pentru toata durată contractului. Am avut însă șansa de a mă antrena cu prima echipă.
Și apoi a urmat un moment mai greu pentru tine, nu?
– Da, după ce am fost trimis împrumut la Carrarese, în liga a treia italiană, unde nu am jucat decât zece minute tot sezonul, am rămas fără echipă timp de șapte luni! Nimeni nu-mi dădea vreo șansă. Am dat probe inclusiv pentru echipe din liga a patra italiană, dar fără succes. Dar acum trei ani, echipa Tre Fiori, din San Marino, mi-a dat o șansă de a demonstra ce știu. La noua echipă, am reușit accederea în preliminariile Europa League după o pauză de 9 ani. Apoi, grație managerului meu, am semnat cu Mioveni, acum doi ani. Și alături de noua echipă am reușit promovarea, tot după 9 ani. O coincidență foarte frumoasă!
Mi-aș fi dorit să joc mai mult!
Cum ai resimțit acest sezon. Mioveni a jucat bine mai tot timpul și chiar a fost aproape de promovarea directă. De jocul tău ești mulțumit?
– Sezonul meu nu a fost prea strălucit. Nu am jucat foarte mult în ultimele 5 luni. Am reușit doar două goluri, dar unul dintre ele a venit în „finala” de la Mediaș. Evident că mi-aș fi dorit să joc mai mult. Dar mereu am dat totul la antrenamente, pentru a ajuta echipa la nevoie. Și iată că eforturile mele au fost răsplătite!
Crezi că echipele promovate din liga secundă vor supraviețui impactului cu un eșalon superior? Care dintre Craiova și Rapid ți s-a părut mai puternică în acest sezon?
– Depinde mult de strategia pe care cluburile acestea o vor adopta. E nevoie de o bază solidă, dar și de investiții importante, pentru ca ele să fie competitive și pentru Liga 1. Și Craiova și Rapidul mi s-au părut echipe tari, dar parcă prima a fost ceva mai puternică în acest sezon.
Doi atacanți italieni, trecuți prin San Marino, au contribuit decisiv, într-un mod sau altul, la promovarea echipelor lor. Ții legătura cu Andrea Compagno de la FCU Craiova?
– E un lucru grozav, așa e. Cu Andrea sunt bun prieten, chiar am vorbit mult în acest an. Mi-aș dori să jucăm din nou împreună în viitor, de ce nu? Și mă bucur că amândoi am reușit să ne punem amprenta pe acest sezon de ligă secundă!
Care a fost cel mai bun, dar și cel mai rău moment al tău în România până acum?
– Cel mai bun moment cu siguranță a fost meciul retur din barajul pentru promovare. Am trecut peste patru ani dificili cu un gol și o pasă de gol care au ajutat echipa să intre în istorie! Iar cel mai greu moment a fost în meciul cu Petrolul, din playoff-ul sezonului trecut. Atunci am lovit bara cu 10 minute înainte de final. Un gol atunci ar fi însemnat multe!
Unde visai sau visezi încă să joci? Te-ar tenta și un club mai mare din România?
– Poate vă voi surprinde, dar visul meu este să joc în Premier League. Nu am o echipă anume în minte. Inima mea bate pentru AC Milan, dar nu mă văd întorcându-mă în Italia prea curând. Dacă aș vrea să joc pentru o altă echipă din prima ligă din România? Deocamdată abia am promovat cu Mioveni și îmi văd viitorul apropiat tot aici. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.