Squadra Azzura începe lupta pentru trofeu!

0

  • Turcia – Italia, vineri, ora 22.00, Pro TV



Turcia – Italia, meciul de deschidere de la Campionatul European de Fotbal 2020 se joacă în această seară, de la ora 22:00, pe Stadio Olimpico din Roma, în faţa a aproximativ 20.000 de spectatori.


Cei mai buni jucători din lotul Turciei sunt Demiral (Juventus), Soyuncu (Leicester) și Burak Yilmaz (Lille). Printre cei mai bine cotați jucători ai italienilor se numără Nicolo Barella (65 milioane Euro), Bastoni, Donnarumma sau Chiesa (toți trei cotați la 60 milioane EURO). Cele două echipe au fost repartizate în Grupa A, alături de Elveția și Țara Galilor. Italienii sunt favoriți să câștige grupa, în timp ce restul echipelor se vor lupta între ele pentru poziția secundă.

Spaţiu publicitar

Turcia s-a calificat la EURO de pe locul secund al grupei de preliminarii, lăsând ”acasă” Islanda. Italia a defilat în grupa de preliminarii, câștigand grupa cu maximum de puncte și un golaveraj de 37-4. Selecționata lui Roberto Mancini este una dintre pretendentele la câştigarea trofeului şi nu îşi permite paşi greşiţi în faţa propriilor fani.


Toate speranţele în Gareth Bale
Ţara Galilor – Elveţia, sâmbătă, ora 16.00, Pro TV
Prima runda din grupa A de la EURO 2021 programează sâmbătă, 12 iunie, meciul dintre Ţara Galilor şi Elveţia. Disputa va putea fi urmărită în direct pe PRO TV de la ora 16:00. Partida se va disputa pe stadionul Baku Olympic Stadion. Număr spectatori acceptați: 50% din capacitate (aproximativ 34.350) – este permis doar accesul spectatorilor cetățeni ai țărilor participante (cu posibilitatea creşterii acestei limite). Ţara Galilor este pregătit de Ryan Giggs, iar cel mai valoros jucator conform site-urilor de statistici este Gareth Bale (Tottenham) – 18 milioane euro. A obţinut calificarea la Campionatul European la limită, clasandu-se cu doar 1, respectiv 2 puncte peste Slovacia și Ungaria. Cu toate că are o echipă valoroasă, Elveţia a obţinut calificarea cu greu dintr-o grupă dificilă, unde principalele adversare au fost Danemarca şi Irlanda de Nord. Manuel Akanji (Dortmund) şi Denis Zakaria (Monchengladbach) sunt cotaţi la 30 milioane euro şi sunt totodată cei mai valorosi jucători din lotul selecţionat pentru EURO 2020.

Spaţiu publicitar


Războiul nordicilor
Danemarca – Finlanda, sâmbătă, ora 19.00, Pro TV
Danemarca şi Finlanda se vor întâlni sâmbătă, 12 iunie, de la ora 19:00 la PRO TV, în prima rundă din Grupa B de la Campionatul European 2021. Partida de pe stadionul Parken Stadium (Copenhaga) se va juca cu 25-33% din capacitatea arenei, cu posibilitatea de creștere a acestei limite. Danemarca nu a pierdut niciodată în faţa finlandezilor, indiferent unde s-a jucat partida. Chiar dacă a terminat grupa de calificări pe locul al 2-lea, danezii au fost foarte aproape de primul loc, la un singur punct diferenţă. Danemarca pleacă cu prima şansă în acest meci, având în vedere că are jucători care evoluează în campionatele puternice ale Europei precum Andreas Christensen (Chelsea), Christian Eriksen (Inter Milan) şi Martin Braithwaite (Barcelona). Cel mai valoros fotbalist din lotul Finlandei este Teemu Pukki (Norwich) evaluat la 7 milioane euro. Cu toate ca a avut în grupa de calificări şi adversari precum Grecia sau Belarus, a produs surpriza şi a obţinut calificarea la Euro 2021 de pe locul secund.


„Dracii roşii”, mari favoriţi
Belgia – Rusia, sâmbătă, ora 22.00, Pro TV
Belgia şi Rusia se vor întâlni sâmbătă, 12 iunie, de la ora 22.00, în cadrul Grupei B. Cele doua echipe se vor înfrunta pe stadionul Krestovsky Stadium (Sankt Petersburg) în faţa a 35.000 de spectatori. Romelu Lukaku (Inter) şi Kevin De Bruyne (Manchester City) – 100 milioane euro sunt cei mai bine cotaţi jucători belgieni conform site-urilor de specialitate. Belgia este una din puţinele echipe care a reusit să se impună în toate partidele din calificările pentru Euro 2021. Rusia a fost una dintre cele mai ofensive formaţii din faza calificărilor, având o medie de minim 3 goluri marcate în fiecare partidă. Selecţionata condusă de Stanislav Cherchesov îl are pe Aleksandr Golovin (AS Monaco) drept cel mai bine cotat jucător al echipei – 28 milioane euro. „Dracii roşii” sunt mari favoriţi în această partidă, însă ruşii au demonstrat că sunt capabili de surprize.

Spaţiu publicitar


Duel echilibrat pe Wembley
Anglia – Croaţia, duminică, ora 16.00, Pro TV
Meciul zilei de duminică din cadrul Grupei D, va fi Anglia – Croaţia, partidă programată de la ora 16:00, pe stadionul Wembley (Londra). Anglia a obţinut calificarea la EURO după 21 puncte obţinute dintr-un total de 24 posibile. Unul dintre cei mai bine cotaţi fotbalişti de la acest turneu final este englezul Harry Kane (Tottenham) – 120 milioane euro. Proaspăt câştigatorul Champions League cu Chelsea, Mateo Kovacic este cel mai valoros fotbalist din lotul Croaţiei, cotat la 45 milioane euro. Selecţionata condusă de Zlatko Dalić nu a avut adversare puternice în grupa de calificare, obţinând biletele pentru Euro într-o grupă cu oponente precum Țara Galilor, Ungaria sau Slovacia. Se anunţă a fi o partidă foarte echilibrată având în vedere că ambele echipe au jucători valoroşi care pot face diferenţa în orice moment.


Surpriza calificărilor, debutează la Bucureşti
Austria – Macedonia de Nord, duminică, ora 19.00, Pro TV
Prima runda din grupa C de la EURO 2021 programează duminică, 13 iunie, de la ora 19.00, meciul dintre Austria şi Macedonia de Nord. Cele două echipe se vor înfrunta pe stadionul Arena Naţionala (Bucureşti) în faţa a aproximativ 13.000 de spectatori. Cel mai valoros fotbalist din lotul Austriei este David Alaba – 55 milioane de euro. Austria nu a fost liderul grupei în faza calificărilor, reuşind să termine pe locul secund, cu 19 puncte acumulate. Macedonia de Nord este una din surprizele competiţiei, având în vedere că a obţinut calificarea la acest turneu final prin intermediul „Naţions League”. Jucătorul celor de la Napoli, Eljif Elmas este de departe cel mai bine cotat fotbalist macedonean – 17 milioane euro.

Spaţiu publicitar


Vor să stoarcă „Portocala mecanică”
Olanda – Ucraina, duminică, ora 22.00, Pro TV
Olanda şi Ucraina se vor întâlni în prima rundă din Grupa C, duminică, 13 iunie, de la ora 22.00. Partida de pe stadionul Johan Cruyff Arena (Amsterdam) se va juca cu aproximativ 12.000 de fani în tribune. Frenkie de Jong (Barcelona) este cel mai bine cotat jucător olandez – 90 milioane euro conform transfermarkt. Olanda n-a reuşit să îi ia faţa Germaniei în grupa de calificări, însă s-a calificat fără emoţii de pe locul secund. În ciuda faptului că a făcut parte dintr-o grupă extrem de dificilă, printre care s-au aflat şi Portugalia sau Serbia, Ucraina s-a calificat fără probleme la acest turneu final. Cel mai valoros jucător din lot face parte din lotul Atalantei şi este Ruslan Malinovskyi, a cărui valoare se situează în jurul sumei de 30 milioane euro. „Portocala mecanică” este mare favorită în această întâlnire, însă trupa pregătită de Andrei Şevcenko vrea să producă surpriza. M.D.


Spaţiu publicitar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.