Caz nou de pestă la porcii mistreți

0

  • Județul Argeș este liber de această boală la porcii domestici, dar în fondurile de vânătoare a apărut încă o astfel de situație



Față de aprilie, situația pestei porcine africane, pe teritoriul județului Argeș, la porcii domestici, a rămas aceeași în luna mai, adică în acest moment teritoriul este liber de acest virus, în gospodării sau exploatații comerciale. În schimb, la porcii mistreți, în fondurile de vânătoare, a apărut un nou caz, la Topoloveni.


Astfel, până la finalul lunii trecute, în Argeș, au fost stinse: # 43 focare de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații nonprofesionale; # 5 focare de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații comerciale din localitățile Slobozia și Costești, Domnești # 3 focare de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații comerciale de Tip A din localitățile Dâmbovicioara și Podișoru, Rucăr.

În schimb, situția evoluției pestei porcine africane, pe teritoriul județului Argeș, la porcii mistreți este următoarea: # 20 cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreți din fondurile de vânătoare: F.V. 25 Grădiștea, F.V. 24 Mâzgana, F.V. 18 Râul Târgului, F.V. 29 Trivale, F.V. 2 Șuici, F.V. 7 Curtea de Argeș, F.V. 26 Rădești, F.V. 46 Mozacu – Complex, F.V. 42 Vlăscuța, F.V. 27 Micești, F.V. 10 Mălureni, F.V. 35 Râncăciov, F.V. 44 Furduești, F.V. 13 Corbi, F.V. 28 Dârmănești, V. 19 Câmpulung, F.V. 36 Cârcinov, F.V. 22 Rucăr, F.V. 4 Cumpăna, F.V. 37 Topoloveni care în prezent sunt active # 1 caz de pestă porcină africană la porcii mistreți din complex de vânătoare: Complexul de Vânătoare Mistrețul Sălătrucu care în prezent este activ. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.