Nordicii, în optimi!

0



Danemarca – Rusia 4-1
Danemarca a ajund în optimile turneului final după ce au spulberat Ruisia cu 4-1. Danezii aveau nevoie ca Finlanda să pierdă partida cu Belgia pentru a fi siguri de ieşirea din grupe. nordicii și-au făcut foarte bine temele şi au dat totul pe teren pentru a-i învinge pe ruşi. Un gol superb al lui Darmsgaard a adus fanii în delir, iar Poulsen a majorat diferența după pauză. Dzyuba a redus din handicap din lovitură de la 11 metri, dar danezii s-au dezlănțuit pe final și au mai marcat de două ori prin Christensen și Maehle. Foto: Profimedia

„Dracii roşii”, neînvinşi!
Belgia – Finlanda 2-0
După rezultatele înregistrate luni seară în ultima rundă din grupa B, Belgia și Danemarca sunt echipele calificate direct în optimile de la EURO 2020. Finlanda așteaptă jocul rezultatelor, dar are șanse minime să ajungă în optimi, în timp ce Rusia a fost eliminată.

La Sankt Petersburg, Belgia s-a impus cu 2-0 în fața Finlandei și i-a făcut astfel un serviciu Danemarcei. Scorul a fost stabilit în repriza secundă. După ce VAR i-a anulat un gol lui Lukaku, portarul Hradecky și-a trimis mingea în propria poartă după ce ricoșase din bară la lovitura de cap a lui Vermaelen. Lukaku a marcat pentru 2-0 cu 10 minute înainte de final și a ajuns la 3 goluri la acest turneu final. Belgia a terminat grupa pe primul loc, cu 9 puncte. Alături de Italia şi Olanda, Belgia este a treia echipă care ajunge în optrimi cu punctaj maxim. Foto: Profimedia

„Portocala mecanică” merge ceas!
Macedonia de Nord – Olanda 0-3
Olanda s-a calificat la pas în optimile de finală, cu maximum de puncte, după ce a câştigat luni seară, cu 3-0, partida cu Macedonia de Nord, în ultima etapă a grupei C.

Macedonenii puteau deschide scorul în minutul 22, când Trajkovski a lovit bara din stânga lui Stekelenburg, însă cei care au marcat au fost olandezii, doar câteva zeci de secunde mai târziu prin Memphis Depay, servit excelent de Malen, a înscris din interiorul careului.

În minutul 51, Depay s-a transformat din marcator în pasator și l-a lăsat pe Wijnaldum cu poarta goală. Șapte minute mai târziu, același Wijnaldum a profitat de o respingere a portarului macedonean și a semnat dubla. Olanda a terminat Grupa C pe prima poziție, cu punctaj maxim, în timp ce, la prima participare din istorie la un turneu final, Macedonia de Nord a încheiat pe locul patru, fără niciun punct. Foto: Profimedia

Calificare meritată!
Ucraina – Austria 0-1
Şi Austria a obţinut biletele pentru optimile EURO 2020 după ce s-a impus luni seară în fața Ucrainei, scor 1-0. Austriecii au dominat partida de la Bucureşti, golul venind în minutul 21, atunci când David Alaba a executat perfect o lovitură de colţ iar Christoph Baumgartner l-a învins pe Bushchan cu un șut din apropierea porții.

Ucraina a avut o șansă bună de a înscrie, în minutul 29, când Shaparenko a trimis bine la poarta lui Bachmann. Goalkeeper-ul a avut o intervenție de excepție și a ținut-o pe Austria în avantaj. Austria s-ar fi putut desprinde pe tabelă, dar Arnautovic a ratat două șanse de a marca, în minutele 42 și 45+2, când execuțiile sale au fost sub așteptări. Ucraina ar fi putut egala în minutul 88, când balonul șutat de Roman Yaremchuk a trecut puțin pe lângă poartă. Foto: Profimedia M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.