Pescuit simplu şi eficient la pellet feeder

0

  • Curierul zilei vă prezintă tehnicile de pescuit



Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru. În fiecare săptămână vă vom prezenta câte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, tehnici de pescuit la diverse specii de peşti, nade, momeli şi monturi pentru prinderea acestora, reţete culinare pe bază de peşte şi cele mai importante legi în vigoare privind pescuitul sportiv.


În această săptămână vă prezentăm „Pescuit simplu şi eficient la pellet feeder”. Informaţiile sunt oferite de specialiştii de la Total Fishing, unul dintre cele mai bune site-uri de pescuit din ţară.

Granulaţia, foarte importantă
Partidele de pescuit la crap la feeder sunt din nou supuse atenției. Studiul intens asupra comportamentului de hrănire al crapilor a dat viață unui concept înrudit cu tehnica method într-o oarecare măsură. Este clar că zonele comprimate cu nadă sunt cele mai bune metode unde poți masca un cârlig cu momeală. Eficienţa este demonstrată prin tehnica method feeder. Discutăm însă despre tehnica de pescuit la crap la pellet feeder. Mici probleme apar atunci când din punct de vedere al granulației, în tehnica method se modifică diametrul. Peletele mai exact, dacă nu sunt corect pregătite, vor aduce efecte negative partidei. Se pot detașa de un momitor method la impactul cu apa foarte ușor. Se pot detașa de pe momitor în masa apei la fel de ușor.

Ce este un pescuit la crap la pellet feeder ?
Uneori, crapii răspund mai bine atunci când identifica pe vad material de hrănire grosier. Prin grosier se înțelege o modificare a diametrului particulelor de nadă care sunt oferite peștilor. Avantajele sunt evidente în momentul în care crapii se adună în număr mare pe văd.

Agitația provocată poate răspândi cu ușurință nada de pe zonă. În căutarea hranei, crapii se vor mișca foarte mult pe zona nădită. Curenții de apă generați de mișcarea peștilor vor face ca nada să se amestece cu ușurință cu stratul superficial de depunere de pe substrat. Acesta poate fi unul de tip colmatare spre exemplu. Zonele mâloase nu fac casă bună cu nada.

Calitatea peletelor este esenţială
Peletele în schimb își păstrează forma și nu mai contribuie la agitația crapilor. Dacă sursa de hrană a fost identificată, va fi culeasă fără multă agitație, păstrând interesul peștilor ridicat. Calitatea peletelor scoate la iveală o altă latură a comportamentului crapilor. Elimină suspiciunea în hrănire. Crapii nu mai sunt defensivi și se vor apropia de sursă fară inhibiții. În cazul nostru, momitorul dedicat utilizării peletelor.

Cum se pescuiește la crap la pellet feeder
Tehnica în sine are particularități în zona de echipament în primul rând. Este nevoie de lansete care să redea fiecare mișcare. Lansetele din gama medium și medium light de feeder sunt cele mai potrivite. Tehnica în sine vizează un pescuit de proximitate extrem de fidel pe semnalizare.

Forma momitorului și conceptul de hrănire forțează crapii să se hrănească nu foarte aproape de sursa de hrana, ci din interiorul momitorului în majoritatea cazurilor. Ori de cate ori apare o mișcare în vârful lansetei de feeder trebuie să fim pregătiți pentru o eventuala trăsătură. Diferența între o trăsătură și un “ line bite “ o face doar un echipament senzitiv. Strategia unui pescuit la crap la pellet feeder are la bază zone de interes aflate în proximitatea pescarului și cu ape nu foarte adânci. Crapii preferă ape mai mici în adâncime pentru hrănire. Dacă astfel de zone nu necesită distanţe mari pentru abordare, atunci un pellet feeder este cea mai bună metoda de pescuit.

Ce este un pellet feeder
Pellet feeder-ul este un momitor dedicat utilizării peletelor ca nadă. Se diferențiază prin formă și este ușor de identificat. Are forma unei scafe sau lopeți. Este conic și prezintă o cavitate interioară generoasă unde se va depozita materialul de hrănire. Împărțit în 3, putem identifica componentele acestui momitor foarte ușor. Partea superioară este destul de îngustă. Aspectul conic ajută la formarea, în urma încărcării, unor zone unde peletele nu stau bine lipite. Este prevăzută cu fante de diverse forme și lungimi pe unde apa se poate infiltra cu ușurință.

Partea din mijloc este caracterizată de o zonă mai generoasă (prin volum) unde se pot fixa extrem de bine atât peletele de nădire cât și momeala de cârlig. Aici se va depozita principala cantitate de nadă care va stimula prezenţa crapilor pe vad. Partea inferioară este și zona de acces pentru încărcare. Deschiderea este extrem de generoasă. Buza superioară a momitorului este mai scurtă decât baza. Acest lucru echilibrează în greutate momitorul încărcat, în același timp, uniformizează dispoziția peletelor pe întreagă suprafață din cavitate în raport cu placa de greutate a momitorului de tip pellet.

Ce momeală se folosește la crap la pellet feeder
Momealacare care se poate atașa pe cârlig este variată. Ca metode de atașare sunt indicate două tipuri de accesorii: spini și bait band-uri. Ca metode de ataşare a momelii sunt indicate două tipuri de accesorii : spini şi bait band-uri. Spini sunt pentru critic echilibrate sau pop-up-uri, în timp ce bait band-urile sunt pentru momeli de crap scufundătoare ( bottom baits ). Cel mai eficient pescuit la crap la pellet feeder se realizează cu momeli de substrat și critic echilibrate. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.