Evoluția jocurilor de cărți de la cazino

0

Prezentul este destul de simplu în ceea ce privește toată industria de jocuri cu cărți. Avem poker, avem Blackjack și alte câteva zeci de jocuri care variază în funcție de locul unde se joacă, dar și de regulile impuse de poziția geografică. Oamenii se înscriu la aceste jocuri pentru a se distra, dar și pentru a mai câștiga din când în când câte o sumă de bani.

Istoric vorbind, primele jocuri cu cărți au avut loc în China pe timpul dinastiei Qing, moment bine încastrat în timp acum 1000 de ani. La acea vreme, bonusuri fără depunere nu erau posibile nici măcar imaginar. Din punct de vedere istoric, jocurile de cărți spun o povestea foarte frumoasă.

Anii 1800

Anii 1800 sunt emblematici și țin loc de punct de repede temporal pentru istoria jocurilor de cărți, dar mai ales pentru jocul de Poker. Ce astăzi numim Poker, în anii 1800, pornea din regiunea Franceză sub numele de Poque, dar vă puteți imagina câte diferențe importante erau între Poque și Poker-ul de astăzi. Avea să se schimbe din foarte multe puncte de vedere, începând de la reguli și mod de joc la criterii de câștig și mâini ce puteai fi realizate cu ajutorul cărților.

De exemplu, jocul de Poque din 1800 nici nu includea 52 de cărți și cel mai probabil pachete de cărți de atunci nu aveau atât de multe cărți. Un alt aspect important este despre mâinile ce trebuiau realizatea pentru a câștiga. Crezi că acum 200 de ani se putea realiza un Full House? Sau o chintă roială? Cel mai probabil Full House-ul nu exista ca și mână câștigătoare.

Tot între anii 1800, se năștea și un strămoș foarte vestit al unui joc foarte popular în prezent. Jocul de Blackjack pornea din Europa în jurul anilor 1800 sub forma unui joc de 21. Acest joc era popular în porturi, iar numele de Blackjack i-a fost dat de către comunitatea americană. Deși jocul a pornit din Europa, America este cea care trebuie să primească laude pentru popularizarea acestui joc, dar și pentru crearea regulilor.

Bonus: Cu o aproximație destul de exact, în jurul anilor 1870, tot americanii au reușit să inventeze și renumita carte Joker și la vremea aceea, era cea mai mare carte din joc. Până în 1880, cartea a primit și ilustrațiile de clovn sau jongler.

Anii 1900

Anii 1900 au avut un impact și mai mare asupra jocurilor de cărți deoarece aceasta este perioada în care majoritatea jocurilor au început să fie exploatate și la nivel mai mare. Încep să se pompeze mai mulți bani în astfel de activități și automat suntem martorii unei ascensiuni ceva mai diferite. După anul 1940 și implicit și al doilea război mondial, jocurile de cărți erau deja recunoscute ca fiind jocuri de noroc, iar locul perfect pentru a observa acest fenomen de aproape era Las Vegas Strip.

La vremea aceea deja apăruseră cazinourile, iar dacă istoria este o pasiune pentru tine, probabil știi că Flamingo, un cazino foarte popular la vremea aceea avea să fie vândut și redeschis în 1946. Cazinourile se transformau din ce în ce mai mult în afaceri stabile care produceau suficient de mult încât să atragă atenția jucătorilor mari. Tot mai mulți oameni de afaceri și investitori deschideau astfel de locații fizice pentru a putea profita de valul care se preconiza a fi destul de avantajos. Atunci a fost cea mai bună perioadă pentru cazinouri și jocurile de cărți. Din 1960 până în 1970 s-au pus bazele celor mai importante cazinouri din lume. Circus Circus Casino era unul dintre ele sau Monte Carlo și multe alte clădiri comerciale, hoteluri și cazinouri mici apăreau peste tot. Las Vegas Strip prindea o formă, iar anii aduceau cu ei tot mai multe cazinouri și jocuri cu cărți mai interesante.

Jocurile de cărți în zilele noastre

Era modernă sau ultimii 10, poate chiar 20 de ani nu seamănă deloc cu perioadele precedente. Acest lucru este datorat exploziei tehnologiei. De exemplu, în 2003 a fost fondată ECOGRA, prima instituție autorizată care era responsabilă de regularizarea și controlul fenomenului de comerț electronic și gambling online. A fost creată pentru a ține sub control o ramură a industriei ce avea să evolueze într-un ritm foarte rapid.

Aici ne întâlnim și cu fenomenul de gambling online care devine din ce în ce mai prezent în viețile oamenilor. Deși a fost nevoie de mult timp pentru ca utilizatorii să poată prinde încredere în aceste sisteme, lucrurile au evoluat pas cu pas. Acum jucătorii participă la jocuri live, direct de pe telefonul propriu. Evident, la început acest lucru era posibil numai cu un calculator, apoi cu laptopul, iar apoi s-a trecut treptat la telefoanele inteligente.

Deci, jocurile cu cărți au evoluat în ultimii 1000 de ani? Să spunem doar că le-a trebuit 1000 de ani pentru a se naște. Iar în ultimii 15 ani, jocurile cu cărți s-au schimbat mai mult decât au făcut-o în acești 1200.

Concluzie

Suntem pregătiți să vedem încă un prag evolutiv pentru jocurile de cărți din mediul online? Știm sigur că jocurile de Poker sau Blackjack vor arăta la fel și peste 10 ani? Regulile sunt doar îmbunătățite, iar dacă un joc a reușit să schimbe vieți făcând posibil ca unii jucători să poată să trăiască doar dintr-un joc de Poker, cel mai probabil regulile vor rămâne neschimbate.

Vei fi aici când cazinourile vor trece la următoarea etapă? Noi sigur vom fi.