Lucrările la Sala Polivalentă, gata în noiembrie!

1
0

  • Cristian Gentea



În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc ieri, în sala Mare a Primăriei Piteşti primarul Cristian Gentea a anunţat că lucrările de la Sala Polivalentă sunt în grafic şi că în noiembrie ar trebui să fie finalizate. City managerul Piteştiului, Lucreţiu Tudor, a vorbit despre investiţiile din unităţile de învăţământ din Piteşti.


„La Sala Polivalentă, am avut o întâlnire cu constructorul, cu cel care a câștigat licitația pentru branșamentului electric și cu SPEP, cel care face zidul de sprijin. Le-am pus în vedere să nu îl întârziem noi pe constructor. Constructorul spune că în noiembrie va fi gata tot, acolo.”, a declarat Gentea. Sala va fi construită pe o suprafaţă de circa 8.400 mp, pe strada Basarabiei (imobilul va ocupa 6.290 mp). Capacitatea totală va fi de 4.900 de locuri, sala putând găzdui competiţii de nivel naţional şi internaţional, precum şi evenimente culturale. Viitoarea construcţie va avea subsol + parter + trei etaje. La subsol vor fi 144 locuri de parcare. Valoarea construcţiei este estimată la 95 milioane lei, fiind finanţată de la bugetul de stat.

Reparţii pe banii constructorului
În ceea ce priveşte Piaţa Primăriei, Cristian gentea a precizat că va fi reparată pe banii constructorului. „În 15 iunie a.c. am făcut recepția la Piața Prinăriei Piteşti. Acum, patru ani, toate reparaţiile necesare se vor face pe banii constructorului.”, a spus edilul. Lucrările au fost realizate prin asociere de: S.C. Tehno Fluid Solutions S.R.L.(Asociat–Lider de asociere), S.C. Delta Termo Construct 1999 S.R.L (Asociat 1), S.C.Constructii Drumuri și Lucrari de Arta S.R.L.(Asociat 2), S.C. Modvest Construct 2000 S.R.L.(Asociat 3), S.C. Energo Prest Company S.R.L. (Subcontractant), S.C. Rocip InstalS.R.L. (Subcontractant), prin liderul asociat S.C. Tehno Fluid Solutions S.R.L.

Investiţii în unităţi de învăţământ
City managerul Piteştiului, Lucreţiu Tudor, a anunţat că vor fi cheltuite sume importante de bani pentru investiţii majore în şcolile şi liceele din municipiu. „Așa cum am spus și în trecut, investițiile în structura școlară sunt o prioritate anul acesta. Săptămâna trecută s-au recepționat lucrările la Colegiul Maria Teiuleanu. Am demarat procedurile de atribuire pentru diverse lucrări la școlile din Pitești. Pentru 5 unități de învățământ s-au demarat proiectele pentru aprobarea autorizației ISU. Avem bugetată suma de 3 milioane lei pentru școli. Avem, prin POR, șase unități de învățământ, majoritatea banilor sunt nerambursabili, valoarea totală este de 37 milioane de lei. Avem și pe PNDL finanțarea legată de Colegiul Zinca Golescu.”, a declarat Lucreţiu Tudor. M.Sandu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.