Logan târât de cisternă

0



Ieri dimineaţă, un Logan a fost complet distrus, şoferul fiind rănit grav, după ce a fost izbit, în plin, de o autocisternă. Autoturismul a fost târât de autotren mai bine de 20 de metri. Şoferul, în vârstă de 62 de ani, a fost grav rănit. Primul ajuns la faţa locului a fost un pompier din cadrul ISU Argeş, acesta fiind cel care a alertat echipajele de salvare, la 112, şi a acordat ajutor victimei. 


Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Ștefănești au stabilit că, Mircea T. un bărbat de 62 de ani, din Mioveni, conducea un autoturism Logan pe DN 7, din direcția Topoloveni către Pitești. Conducătorul auto a vrut să intre pe o proprietate la Ștefănești şi a virat fără să se asigure. A intrat în coliziune cu o autocisternă, condusă, în aceeași direcție, de Doru T. de 52 de ani, din Craiova. În urma impactului cisterna a târât Loganul mai bine de 20 de metri, după care autocisterna s-a oprit într-un gard. Din fericire, nu era încărcat cu combustibil, ci goală, fiind eliminat riscul unei explozii.

Un pompier a intervenit înainte de sosirea echipajelor
„În imediata apropiere de locul accidentului se afla domnul că pitan Costache Bogdan, care a observat în zonă un nor dens de praf, scos de un autotren și un autoturism ieșite în afara părții carosabile. Fără să vadă ce era în spatele prafului, și-a dat seama că era vorba de un accident rutier și s-a îndreptat repede spre locul evenimentului, unde a constatat faptul că, în incident au fost implicate un autoturismul în care se afla un bărbat, de 62 de ani ,inert și un cap tractor cu cisternă intrat într-un gard și un contor de gaze.

A anunțat producerea evenimentului pe numărul unic de urgență 112 și a asigurat măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor cu sprijinul participanților la trafic. Victimă a fost doar șoferul autoturismului, cu care Bogdan a reușit să stabilească și să mențină un contact verbal, păstrându-l în stare de conștiență până la sosirea colegilor de la Garda de Intervenție Topoloveni. Din fericire, bărbatul a fost extras și preluat de către echipajul SMURD, fiind transportat la spital conștient și prezentând câteva răni la nivelul capului”, a declarat Ionuţ Tunaru, purtător de cuvânt al ISU Argeş. Mircea T. a fost scos dintre fiare de pompierii de la descarcerare, fiind predat echipajului medical.

Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă având politraumatism toracic cu multiple fracturi costale şi contuzii cerebrale. Bărbatul a fost internat la Secţia Neurochirurgie. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.