Incendiul, diversiunea hoţilor!

0



Doi soţi din Suseni şi-au văzut visurile năruite, viaţa lor fiind complet schimbată, după ce au fost jefuiţi de o sumă mare de bani. Aceştia doreau să cumpere un apartament ca să îndeplinească condiţiile necesare pentru a putea înfia un copil. Cu o seară înainte de trazacţie un incendiu a izbuncit la o casă din apropiere. Incendiul s-a dovedit o spargere bine regizată. În timp ce soţii au mers să ajute la stingerea flăcărilor, alături de întreg satul, hoţii au putut acţionat în voie.


„Anul trecut pe 9 februarie a izbucnit un incendiu la a doua casă de noi. Era o casă părăsită, cu acoperişul găurit ca vai de ea. Au dat foc lângă noi, ca să ne scoată din casă şi apoi ei au intrat cu tata în casă. El este bolnav. A auzit zgomote, dar a crezut că ne-am întors. Mai bine că nu s-a dus, că îl omorau.

Au ştiut exact! Cred că ne-au urmărit, că s-au dus direct în camera noastră, au scotocit pe acolo şi au luat punga în care aveam actele şi 47.000 euro. O pregătisem că a doua zi, dimineaţă, trebuia să mergem la notar să cumpărăm apartamentul”, şi-a început povestea Mihaela Alecu. Femeia este disperată că de mai bine de un an ea plăteşte rate la bancă pentru banii care i-au fost furaţi. Hoţii nu au fost prinşi şi toate planurile ei au fost distruse.

Intenţionau să cumpere un apartament

Cei doi soţi, locuiau într-o garsonieră, în Piteşti. Nu au copii şi au hotărât să adopte unul. „ Voiam să înfiem un copil ca să muncim pentru el. Să-i rămână lui totul şi să avem un sprijin la bătrâneţe. Am depus dosarul a Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia a Copilului. De acolo ni s-a spus că nu îndeplinim condiţiile având numai o garsonieră şi ne-au întrebat dacă avem posibilitatea să luăm un apartament.

Am vândut garsoniera, am pus în bancă 1,1 miliarde şi am făcut un împrumut la Transilvania de 900 milioane lei ( n.r vechi). Ne mai rămăsese după nuntă vreo 200 milioane lei (n.r vechi). Am ţinut banii în bancă. În timp ce căutam să cumpărăm o altă locuinţă, ne-am mutat la Suseni la părinii mei. Am găsit un apartament în Piteşti şi proprietarul nu a vrut să-i plătim în lei. El a zis că vrea euro. Atunci am scos banii din bancă să-i schimbăm. Am schimbat prima parte la o agenţie şi, după vreo săptămână am schimbat şi restul de 16.000 de euro” , a mai povestit femeia.

Tun dat cu o seară înainte de tranzacţie

Cu o seară înainte să fie încheiat contractul de vânzare cumpărare, când reuşiseră să strângă întreaga sumă, cei doi soţi au fost jefuiţi. Prima parte din bani a stat în casă aproximativ o săptămână, fără să se întâmple nimic. Când au cumpărat şi cea de a doua parte, hoţii au acţionat! „Nimeni, absolut nimeni nu ştia că noi avem banii în casă. Doar părinţii! Credem că am fost urmăriţi de la casele de schimb valutar. Când am schimbat primii bani, noi am spus că peste câteva zile vom merge să mai cumpărăm şi restul, dar am găsit un curs mai bun în altă parte. Ne-au tot sunat câteva zile la rând să întrebe dacă mai mergem să cumpărăm şi am spus că am luat din altă parte” , a continuat femeia.

Plânge la bancomat când depune rata

Convinsă că banii său au fost furaţi la pont, Mihaela Alecu s-a tot gândit cine ar fi putut să afle de suma mare pe care o deţinea şi a făcut diverse scenarii. Chiar a aflat de un un vecin că înainte cu câteva seri de jaf, o maşină era oprită lângă gardul său. „ Am fost urmăriţi. Maşina a fost văzută la colţul gardului nostru, noaptea. Am văzut-o şi eu o dată. Noi stăm şi muncim să plătim rate pentru nenorociţii care ne-au furat banii. Plătim câte 1.600 de lei pe lună. Eu câştig salariul mimim pe economie. Se duce tot la bancă. Ei se bucură de banii noştri şi eu stau să-mi vină rău pe bancomat când plătesc rata. Uneori plâng acolo la bancomat şi se uită lumea la maine, fără să ştie ce am” , zicea femeia izbucnind în plâns.

Nu au mai putut adopta

Pe lângă faptul că au de plătit rate mulţi ani de acum înainte, planurile lor de a avea un copil au eşuat. Dosarul a fost înregistrat la DGASPC însă, nu mai au şanse să îşi împlinească visul din cauză că nu mai au locuinţă. Garsoniera pe care o deţineau au vândut-o iar apartamentul nu au apucat să-l cumpere că au rămas fără bani. Acum locuiesc la Suseni alături de părinţi. Singura speranţă a celor doi soţi este ca hoţii să fie prinşi şi să îşi recupereze banii.

Există un cerc de suspecţi

Dosarul se află în curs de cercetare iar oamenii legii spus că s-au făcut paşi importanţi în depistarea autorilor.„ Cercetările au fost preluate de către ServiciuI de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești. Există un cerc de suspecți și se continuă verificările pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor care se impun”, a precizat Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş. Primele investigaţii au fost făcute la Poliţia Costeşti acolo unde a fost întocmit dosarul penal pentru furt calificat. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.