Stilul urban, o modă care nu trece

0

Stilul urban este constant în viața noastră și de multe ori nu ne dăm seama de acest lucru. Acesta evoluează de ani de zile pe străzile din marile orașe. În timp ce tendințele îl fac să se schimbe de la an la an, există anumite elemente care rămân constante. Poate fi dificil să definești stilul urban, însă îl vei recunoaște imediat pe stradă.

Cum recunoști stilul urban?

Acesta este un mix eclectic de elemente casual și hip, alese în ton cu evenimentele din momentul respectiv. Stilul urban se schimbă mereu în prezent. Acesta este mai mult un element de sub-cultură decât un stil dat de tendințe și se inspiră din curente sportive și muzicale precum skateboarding, hip hop, rap, grunge, goth. Pentru că este dictat de nonconformism, acest stil se regăsește mai mult la tineri.

Tricourile lejere, cu imprimeuri grafice și mesaje, în croieli asimetrice sunt emblematice pentru acest stil. De obicei, cele albe sunt preferate pentru că sunt versatile și pot fi ușor combinate atât cu pantaloni și salopete, cât și cu fuste.

Ideea de unicitate se extrage din preferințele femeilor pentru mai multe stiluri diferite. Poți combina, de exemplu, un tricou cu mesaj cu pantaloni chino de damă, pantofi sport New Balance și o borsetă. Vei avea elemente casual și sport, combinate în stil urban. Iată, în continuare, câteva reguli care te vor ajuta să îți construiești ținute urbane.

Încalcă regulile de stil!

Prima regulă este să încalci orice regulă. Chiar dacă ești atentă la tendințe, încearcă să îți păstrezi propriul stil, fără să urmezi cu strictețe ținutele promovate pe catwalk. Poți să combini un tricou supradimensionat, minimalist, cu pantaloni în carouri, un sacou neutru și adidași sau teniși, într-un look cu elemente punk, sport și elegant.

Alege doar piese confortabile!

Stilul urban a fost creat pentru ca tu să te simți bine în ținutele tale. De aceea este important să alegi doar piese relaxate, cu un grad ridicat de confort. De exemplu, alege o piesă simplă, lejeră din colectia de tricouri pentru femei alături de o fustă lungă, din mătase cu imprimeu, sneakerși și o jachetă biker.

Poartă culori neutre!

Negru, bej, kaki, gri, alb, bleumarin…acestea sunt culorile care reprezintă cu succes stilul urban. Nu vei alege niciodată pasteluri sau nuanțe prețioase, intense. Poți combina elemente clasice, precum un blazer bleumarin, cu elemente urbane precum un tricou alb, pantaloni gri și espadrile cu talpa din sfoară.

Combină stiluri diferite în aceeași ținută!

Secretul stilului urban este să combini elemente din stiluri diferite pentru a-ți crea acea notă personală, recognoscibilă. Chiar și atunci când mergi la un eveniment formal, combină piese elegante cu elemente casual – o rochie de seară peste care adaugi o geacă de blugi sau un sacou elegant peste tricou și pantaloni stil bermude.