Credit cu adeverinţe false!

0
1



Un bărbat din comuna Țițeşti va fi trimis în judecată fiind acuzat de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Acesta a luat un credit de la casă de ajutor, folosind documente false. Nu a înapoiat împrumutul iar reprezentanţii societăţii de creditare au sesizat Poliţia. Cazul a fost prelat de ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice care au stabilit că acesta a obţinut banii cu ajutorul unor documente false.


În luna septembrie a anului 2017, I.T., în vârstă de 54 de ani, din Țițești, a mers la o casă de ajutor reciproc al cărei membru era şi a solicitat un împrumut în valoare de 10.000 lei. Bărbatul a fost însoșit de trei giranţi, T.C.I. de 36 ani, L.C. de 35 ani și F.C. de 49 ani, toți din comuna Țițești, primii doi rude ale sale iar cel de-al treilea o cunoştinţă.

Aceştia din urmă aveau adeverinţe de salariat emise de diverse societăţi comerciale. Documentele păreau în regulă, astfel că angajaţii au acordat creditul. După ce s-a văzut cu banii, I.T nu a mai plătit ratele. La început, societatea l-a somat să înapoieze împrumutul. Ulterior a trimis adrese de poprire pe numele celor trei giranţi la societăţile care au emis adeverinţele. Atunci s-a descoperit că documentele erau false.

Niciunul dintre cei trei nu figura ca angajat la firmele precizate în documente. În realitate, doi dintre giranţi nu lucrau nicăieri, iar cel de-al treilea muncea, dar fără carte de muncă, prin urmare nu putea obţine o adeverinţă de salariat.

Vor fi trimişi în judecată

A fost sesizată Poliţia, cazul fiind preluat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Din prejudiciul total, a fost recuperată suma de aproximativ 3.000 de lei, bani pe care debitorul îi avea ca fond la casa de ajutor reciproc.

Citiți și: Grevă spontană la Dacia, timp de două oreCercetările au fost finalizate dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată a celor patru, beneficiarul creditului, sub acuzația de pentru înşelăciune şi uz de fals, iar ceilalţi trei pentru fals în înscrisuri oficiale. Dacă vor fi găsiți vinovaţi, riscă pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.