Fixarea momelii pe firul de păr

0



~ Curiozităţi pescăreşti ~


La ora actuală exista mai multe metode de fixare a momelii, care trebuiesc alese în primul rând după momeala folosită. Fixarea poate fi făcută prin legarea directă a firului de păr de curbura cârligului sau putem folosi o bandă de silicon pe care o trecem prin boillies cu ajutorul ingliței și apoi înfigem cârligul prin aceasta bandă, rezultând o fixare rapidă și sigură.

În cazul că pescuim cu porumb se lasă *firul de păr* ceva mai lung, apoi înșirăm boabele pe acesta iar la sfârșit facem un laț mic la capăt, pe care-l trecem peste vârful cârligului obținând ceea ce se cheamă în limbajul pescăresc *cerceluș*. Mai există și posibilitatea utilizării unui brăduț de plastic care trebuie introdus în gaura făcută anterior cu burghiul în boillies, ori pentru o fixare și mai rapidă putem folosi o țepușă de otel cu spini, care ne scutește și de operația de găurire, aceasta înfigându-se direct în momeală.

Dacă utilizați momeli flotante, fie că sunt boilliesuri pop-up ori pelete, fixarea se va face cu ajutorul unui inel de silicon, evitând astfel operația de găurire, operație care le-ar putea scădea flotabilitatea. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.