Timpi de preparare:
Timp de preparare: 5 min
Timp de gătire: 15 min
Gata în: 20 min
Ingrediente:
350 gr. spaghete
65 ml ulei măsline extravirgin
4 căței de usturoi mari, tocați fin
800 gr. roșii decojite
75 gr. măsline (fără sâmburi și tocate)
1 linguriță capere
3 fileuri de anșoa, tocate (opțional)
1 linguriță oregano uscat
1/2 linguriță piper
2 lingurițe pătrunjel proaspăt tocat
sare după gust
*Opțional, parmezan ras pentru decorat.
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă usturoiul tocat, sotează-l timp de 1 minut. Adaugă roșiile decojite și tocate (cât vrei tu de mare/mărunt), măslinele (tăiate la alegere sau lăsate întregi, fără sâmburi), fileurile de anșoa (dacă nu ții post), caperele, praful de oregano și piperul. Lasă sosul să de formeze și să se îngroașe la foc mediu spre mic (aproximativ 8 minute). Asezonează cu sare după gust.
Când pastele s-au făcut, scurge-le de apă, toarnă o lingură de ulei de măsline peste ele și învârte ușor oala pentru a le „îmbrăca” în ulei. Combină pastele cu sosul și pătrunjelul proaspăt tocat. Mai lasă-le pe foc, amestecând ușor, timp de 3 minute.
Dacă nu le servești de post, poți rade un pic de parmezan deasupra porției de spaghette Puttanesca. Poftă bună!