Cristian Gentea: ”Guvernul actual chiar vrea să pună cercetarea pe butuci?!”

3
0



Cristian Gentea, președinte executiv al PSD Argeș, primar al municipiului Pitești, a reacționat după ultimele declarații ale premierului Florin Câțu care a spus că nu mai dorește investiții fără rezultate în domeniile esențiale.


Social democratul s-a arătat dezamăgit de faptul că România a fost exclusă dintr-un proiect foarte important: ”Am fost neplăcut surprins să îl aud zilele trecute pe premierul liberal Florin Cîțu spunând că nu mai doreşte investiţii fără rezultate în domenii precum #cercetare, educaţie sau sănătate. Cum poți afirma că în aceste domenii “se alocă fonduri de la bugetul statului doar de dragul finanţării”? Sunt domenii esențiale în orice țară care are pretenția că este civilizată!

Cum să ai performanțe în cercetare dacă nu investești?. Și așa acest domeniu suferă de o subfinanțare cronică. Fără fonduri suficiente nu poți face performanțe deosebite în cercetare, oricât de bine pregătiți ar fi specialiștii.

Reamintesc aici dezamăgirea pe care am trăit-o nu cu mult timp în urmă cu privire la faptul că, din cauza incompetenței actualilor guvernanți, #România a fost exclusă din cel mai mare program de cercetare nucleară în urma căruia ar fi urmat să fie realizat Laserul de la Măgurele. Guvernul actual chiar vrea să pună cercetarea pe butuci?” a spus Gentea.


3 COMENTARII

  1. treaba ta este sa administrezi orasul pitesti, pe care l-ai furat si distrus alaturi de gasca de hoti din primarie…toaleta scumpa, piata cu gresie scumpa, strazi asfaltate fara cap, gunoaie, taxe, echipa de fotbal…sa

  2. Desi s-au mai pus pavele si asfaltat strazi in Pitesti, de data asta eu personal sunt multumit de asfaltarea si aducerea CAPACELOR DE CANAL la nivelul asfaltului de pe Bd. I.C. Bratianu,
    care s-a reabilitat de curand.

    Pe de alta parte asteptam de ani de zile marile proiecte de infrastructura promise de pe vremea lui Pendiuc:
    Pod nou peste Arges de la Maracineni pe Str. Depozitelor (in zona in care Argesul curge printr-un canal destul de ingust)
    Pasaj Calea Craiovei – Targu din Vale
    Centura Pitesti Vest
    Pasaj Bd. N. Balcescu – Calea Bascov

    Precis ca vom regasi aceste proiecte ca promisiuni la urmatoarele alegeri!

  3. Lasati politica, ca doar sunteti Primar ,rezolvati probleme orasului si nu ale PSD.
    De la alegeri incoace ,acest oras pare fara viitor,ce jalnic arata centrul orasului ,iesirile din oras,
    de 32 ani, tot PSD conduce acest oras si mergeti in ardeal sa vedeti orase ca in vest si mai aproape
    Ploiesti,Tirgoviste ,probabil ca v-a molesit caldura si trebuie sa luati un pahar cu apa rece

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.