Înșelătorii cu obiecte uz casnic, din nou în Pitești!

0

  • Atenție pensionari de cine sunteți chemați să ridicați premii



După ce acum mai bine de o lună, mai mulți pensionari argeșeni au semnalat faptul că au căzut pradă unor firme, care le-au vândut cu acte, diverse oale de gătit la prețuri exorbitante, zilele trecute în Pitești, a vut loc o acțiune asemănătoare. 


În numele unei alte firme, mai mulți pensionari au fost chemați la Restaurantul Alcadibo, sub pretextul că au câștigat mici premii, fără a face nimic. Odată ajunși aici, pensionarilor li se prezentau diverse obiecte de uz-casnic, de la filtre de apă până la aspiratoare și li se spuneau că numai și numai pentru ei există o ofertă la acele obiecte.

Aceste produse le-au fost prezentate ca și cum ar costa mii de euro, dar dacă ei le cumpără atunci, prețul scade mult, iar un aspirator ar putea fi luat cu aproape 5000 lei la reducere. Mulți dintre pensionari, ajunși la o vârstă la care cad ușor pradă diverselor propuneri, din dorința de a face un cadou sau o surpriză cuiva apropiat au semnat contractele puse pe masă de reprezentanții firmei, au plătit banii, iar când au ajuns acasă și cineva le-a spus prețul real al produselor achiziționate au intrat în panică. Acțiunea amintită a avut loc marți, iar la fața locului a fost chemat și un echipaj de poliție, care i-a legitimat pe cei care prezentau diverse obiecte, dar nu au constatat nimic în neregulă deoarece totul era acoperit de acte, iar pensionarii veniți nu apucaseră să achiziționeze obiectele supraevaluate.

Polițiștii argeșeni au concluzionat că în cazul în care tranzacțiile se fac sub formă contractuală, problema ține din acel moment de instanță, însă totodată în ultima perioadă transmis diverse atenționări cu caracter preventiv, pentru pensionari și nu numai, privind aspectul general de oferire de bunuri în condiții suspecte. Răspunsul autorităților este combătut de juriști, care spun să se face o mare eroare, în acest mod de privire a infracțiunii, deoarece, atunci când elementele constituitive duc la înșelăciune, oamenii legii pot lua măsuri și pot interveni.

Până una alta, îi sfătuim și noi pe pensionarii argeșeni să fie atenți sui răspund la telefon, la ce acțiuni la care sunt chemați se duc, la ce cadouri din senin primesc și ce trebuie să facă pentru a intra în posesia lor. Sesizările la Poliție sunt făcute și în acest caz și în precedentul, iar totul depinde acum de modul cum este el soluționat și unde se va ajunge. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.