Jocurile Olimpice

0
0



Înot

Popovici, pe 7 la 100 m liber

Înotătorul David Popovici (16 ani) a încheiat ieri pe locul 7 în finala probei de 100m liber. Sportivul din România a înotat pe culoarul 2 și a fost nevoit din nou să recupereze timp, după un start nu tocmai bun. Titlul olimpic a fost cucerit de americanul Caeleb Dressel. Podiumul l-au completat australianul Kyle Chalmers și rusul Kliment Kolesnikov.

Canotaj

În afara podiumului

Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă au încheiat tot ieri pe locul 6 în finala probei de dublu vâsle, categoria ușoară, de la Jocurile Olimpice. Sportivele din România au început în forță, dar au pierdut din elan. Aurul a fost cucerit de Italia, podiumul fiind completat de Franța și Olanda.

Argint la dublu rame

Românii Marius Cozmiuc (28 de ani) și Ciprian Tudosă (24 de ani) au obținut joi medalia de argint în finala la dublu rame masculin!. Sucevenii au avut un start mai lent de cursă, dar au recuperat extraordinar în a doua jumătate a traseului și au încheiat la mai puțin de o lungime de barcă de primii clasați. Medalia de aur a fost câștigată de Croația, prin frații Sinkovic, în timp ce locul 3 a revenit Danemarcei. Pentru delegația țării noastre, acest argint este a patra medalie după aurul de la canotaj dublu vâsle feminin, argintul de la canotaj patru rame masculin și spadă feminin.

Pe locul 18 la medalii

După 7 zile de concurs la Jocurile Olimpice, România ocupă locul 18 în clasamentul pe medalii. Cu o medalie de aur și trei de argint, România este între primele douăzeci de națiuni ale lumii, în urcare de o poziție față de ziua precedentă. Șaizeci și trei de națiuni și-au trecut în palmares distincții în această perioadă dintre care treizeci și șapte au în cont cel puțin un aur. Pe podium sunt China cu un bilanț de 14-6-9, SUA cu 13-13-10 și Japonia cu 13-4-5.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.