Achiziţii de 42 milioane lei la Judeţean!

0
0



A început achiziția de echipamente medicale și dezinfectanți la Spitalul Județean de Urgență Pitești, în cadrul proiectului de finanțare nerambursabilă aprobat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Proiectul a fost demarat pentru o mai bună gestionare a crizei generată de COVID-19, îmbunătățirea serviciilor oferite de cel mai mare spital din județ, protejarea personalului medical împotriva infectărilor cu SARS CoV-2 și identificarea din timp a pacienților infectați, dar și a complicațiilor apărute în timpul bolii.


A fost lansată procedura de achiziție publică pentru echipamente, aparatură medicală si dezinfectanți, în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare cauzată de COVID-19” în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP). Pentru acest proiect nu au fost achiziționate servicii de consultanță.

Cu toate acestea, Spitalul Județean de Urgență Pitești a reușit să obțină finanțare europeană, în valoare de 42,445,108.79 lei, având 98 de puncte din totalul de 100. Astfel, unitatea va fi dotată cu dezinfectanți, echipamente de protecție și, cel mai important, aparatură de înaltă performanță: aparatură monitorizare hemodinamică avansată, aparatură încălzire plasmă, aparatură ventilație mecanică pentru transport, aparat digital fix pentru radiodiagnostic cu doi detectori, toate acestea fiind necesare în tratarea și diagnosticarea pacienților Covid -19 din cadrul SJUP. O parte din echipamente și dezinfectați au fost deja achiziționate. Finanțarea este nerambursabilă, iar proiectul se va derula până la sfârșitul anului 2021.

„Până în prezent, au fost încheiate contracte de furnizare pentru: 50 de unități complete pacient cu monitorizare continuă și tratament, o masă endoscopie,10 aparate hemodializă, 5 unități sterilizare electrică a aerului, o platformă electrochirurgicală multidisciplinară cu unitate argon cart și accesorii pentru chirurgie deschisă și laparoscopică, dar și pentru 8 incubatoare”, a precizat Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al SJU Piteşti.

Depistarea din timp a pacienţilor asimptomatici

Noile achiziții vor duce la creșterea nivelului de siguranță al personalului spitalului, reducând numărul de îmbolnăviri în rândul acestora. Vor fi identificate și izolate din timp cazurile de infectie cu virusul SARS-Cov -19, chiar și în cazul pacienților asimptomatici.

La nivelul pacienților infectați cu virusul SARS-cov-2, achiziționarea de echipamente de monitorizare, tartare și evaluare va duce la identificarea din timp a complicațiilor ce pot apărea ca urmare a bolii, iar echipamentele necesare tratamentului vor crește rata de însănătoșire concurând astfel la gestionarea mai eficientă a cazurilor si reducerea mortalității în rândul pacienților COVID-19.

La nivelul populației generale, echipanentele de testare vor permite identificarea și izolarea la timp a pacientilor Covid precum și determinarea încărcăturii virale înainte de externare, ceea ce va proteja populația generală respingând răspândirea virusului.

Cel mai mare proiect european al SJU Piteşti

“Au fost multe etape, toate parcurse cu foarte multe emoții. După ce am trecut de faza precontractuală, cererea depusă către Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) fiind admisă cu punctaj foarte mare, în urma evaluării administrative, tehnice și financiare, a urmat semnarea proiectului, o zi de neuitat.

A fost greu, dar știam că ambiția, cunoștințele și dorința de a veni și mai mult în sprijinul bolnavilor și al angajaților unității ne vor conduce spre reușită, chiar și fără susținerea unei echipe de consultanță în ceea ce privește redactarea proiectului.

Cu cei 4-5 colegi pe care i-am impulsionat în permanență am ajuns în acest punct. Fericirea e și mai mare când mă gândesc că vorbim despre cel mai mare proiect cu finanţare europeană accesat vreodată de SJUP, un adevărat punct de sprijin, în vremuri fără precedent. Cu aceste dotări vom trata, la nivel înalt, bolnavii, fără să ne facem griji, cel puțin în privința materialelor și aparaturii, pentru ce o să urmeze”, a precizat managerul SJUP, Molfea Adriana referitor la acest proiect. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.