BCM U FC Argeş Piteşti a transferat un finlandez

0



Echipa de baschet masculin a Piteștiului își conturează lotul pentru noul sezon competițional. BCM U FC Argeș Pitești a anunțat pe pagina de facebook a clubului legitimarea finlandezului Ilari Seppälä.


”Îi spunem bun venit în familia alb-violetă lui Ilari Seppälä. Noul vultur s-a născut pe 27 aprilie 1993, la Lapua, are 188 centimetri și evoluează la pozițiile 1-2. Ilari sosește în Trivale după două sezoane petrecute alături de Aix-Maurienne. În ediția 2020/2021 a ProB, nordicul s-a remarcat cu medii statistice de 14.8 puncte, 1.5 recuperări, 3.4 pase decisive, o intercepție și 11.5 la eficiență. Seppälä a bifat 76 trițe în sezonul precedent din Hexagon și este pregătit să facă spectacol, din spatele semicercului, în Liga Națională!. Seppälä a fost component al tuturor selecționatelor de juniori din Finlanda, iar în prezent este component al lotului de seniori.

Dublu campion în țara celor o mie de lacuri, combo guard-ul din Trivale a strâns 10 sezoane la nivelul primului eșalon din Finlanda. În această perioadă, el a evoluat pentru Kuovot, Bisons Loimaa și Kataja Basket. Cariera sa cuprinde prezențe în FIBA Europe Cup, Basketball Champions League și VTB League” au precizat oficialii BCM U Piteşti.

Ilari Seppälä este al nouălea jucător cu care BCM U FC Argeş Piteşti a semnat în această vară. Gruparea pregătită de Tudor Costescu i-a legitimat până acum pe Dragoş Axinte, Mihai Măciucă, Toarlin Fitzpatrick, Tudor Gheorghe, Radu Voinescu, Nikola Jevtovik, Mihai Gavrilă şi Mladen Jeremic. M.D.