Cal sfâșiat de urs!

0

  • La Bughea de Jos



Un cal a alergat cu ursul în spate, pe zeci de km! S-a întâmplat azi noapte în satul Măcelaru, al comunei Bughea de Jos, din Argeș. Calul a fost lăsat ore bune să agonizeze în nişte dureri atroce, asta până ce F.N.P.A, care a aflat de caz, a intervenit, curmându-I suferinţa bietului animal


Cinci urşi terorizează locuitorii din comuna Bughea de Jos, iar duminică noaptea o sălbaticiune a intrat în grajdiul unei familii şi a atacat calul. Cabalina, speriată, a ieşit cu ursul în spate şi a încercat cu disperarre să scape, însă fără şanse.

După ore bune de chin, calul a scăpat de sălbăticiune, însă starea lui e gravă, este mursecat pe spate, pe burtă, e încă în viaţă, însă în chinuri groaznice. Ieri a fost dus la medical veterinar pentru a fi eutanasiat. Oamenii din satul Măcelaru sunt hotărâţi sa iasă în stradă, să ceară autorităţilor competente sa ia măsuri, să relocheze sălbăticiunile care le-a omorât animalele din bătătură.

“Noi nu mai suportăm. Noaptea e concert aici în Măcelaru. Urlă difuzoarele, că sperăm sa fugă ursul, dar nu pleacă, să învăţat şi cu lumina şi cu gălăgia. Nu mai e mult până se apucă şi de noi, de oameni, poate atunci va face cineva ceva, să ia urşii de pe lângă casele oamenilor. Asta nu e un caz izolat, am vorbit cu cineva de la Rucăr şi tot duminică noaptea a venit la ei în sat ursul şi a mai atatcat şi la Dâmbovicioara. Hai că acolo zici că e munte, dar la noi…”, spune un localnic din Valea Măcelarului.

F.N.P.A., a luat măsuri în acest caz

“Cal atacat de urs, cu spinarea mâncată, abdomenul sfârtecat, lăsat în viaţă, pana a doua zi, pentru a aştepta Comisia care să constate acest incident în scopul despăgubirii proprietarului calului. Aceasta regulă/directivă reprezintă cruzime incredibilă ce încalcă orice normă de minimă etică. Este ilegal, imoral ca autorităţile să solicite lăsarea în viaţă a animalului într-o suferinţă atroce pentru a condiţiona despăgubirea. Mai mult, Comisia să se întrunească, teoretic, doar a doua zi!”, precizează Carmen Arsene, Preşedinte Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor – FNPA.

“Împreună cu instituţiile abilitate, şi juriştii, am studiat paragraful din lege, şi am ajuns la concluzia că, legiuitorul a spus că animalul atacat de sălbăticiuni trebuie lăsat la locul unde s-a produs evenimentul, însă nu se stipulează în prevederea legală ca animalul să fie lăsat să agonizeze, în dureri atroce, ore sau zile în şir, până când se va putea întruni comisia care constată pagubele făcute de sălbăticiuni. Am luat legătura cu un medic veterinar din Câmpulung, care a plecat la locul unde se află cabalina mursecată şi a eutanasiat-o, acest fapt fiind perfect legal. Costurile integrale ale intervenţiei au fost suportate de F.N.P.A.”, a mai transmis Carmen Arsene, preşedinte F.N.P.A.  Bogdan R.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.