„Fiii satului Poinăriei”, la a XVIII – a ediţie!

0
0



Satul Poienărei al comunei Corbi s-a revitalizat prin Fiii lui, cei răspândiți prin lume și prieteni ai lor! Sâmbătă, 21 august, în satul Poienărei a avut loc cea de-a XVIII – a ediţie a ”Întâlnirii fiilor satului Poienărei” de data aceasta în varianta primarului Anca Alina Baciu. Fiind foarte tânără, Anca Alina Baciu a crescut la propriu cu acest festival. Slujba a început la ora 10:00, iar după aceasta a continuat cu o masă traditională, joc și voie bună.


Evenimentul ctitorit de către fostul primar Virgil Baciu a devenit deja tradiţional şi şi-a îndeplinit pe deplin obiectivul de a scoate din agonie acest sat, care în perioda interbelică era numit cu oarecare maliţiozitate „Picior de Paris”.

I s-a spus aşa după ce premierul Armand Călinescu pietruise drumul de acces, pe care-l transformase într-unul dintre cele mai moderne din România. La Poienărei a fost ultimul adăpost al „partizanilor” din grupul fraţilor Arnăuţoiu, „Haiducii Muscelului”, care se opuneau bolşevizării României. Mişcarea lor de rezistenţă a fost una dintre cele mai de durată, de un deceniu.

Virgil Baciu a avut meritul de a aduce la Poienărei, fii ai satului răspândiţi prin lume şi prieteni ai lor, dintre care unii s-au îndrăgostit de mirificele meleaguri de pe valea Râului Doamnei şi au cumpărat pământuri pe care şi-au construit case de vacanţă. La ora actuală, satul s-a revitalizat şi trăieşte o viaţă nouă.

Marian Tudor a ajuns în Corbi când nimeni nu credea, este primarul de la Vidra și la acest festival a fost premiat. Acesta a promis că va ține aproape de locuitorii acestui frumos sat, de pe meleaguri muscelene. Diplomele nu s-au oprit doar la primarul de la Vidra, ci și noilor cetățeni ai satului le-au fost recunoscute meritele de Fii ai satului Poienărei. Bogdan Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.