Parcările supraetajate în Câmpulung?

0
0



Parcările din orașul de la poalele Mateiașului au fost tot timpul o problemă. Autoritățile locale de-a lungul timpului au luat în calcul construcția a două parcări supraetajate dar finanțare de la bugetul local nu a existat niciodată pentru o astfel de investiție.


Luminița de la capătul tunelului vine de la fondurile europene numai că U.E privește cu scepticism alocarea de bani pentru parcări private mai ales în centrul orașului.

Noua conducere a orașului are 2 proiecte pentru parcare supraetajată la Balada și în spatele Clubului Aro, dar prețul materialelor de construcții au crescut cu 45% în ultima perioadă și trebuie revizuite calculele privind investiția. Prezent în cadrul unei conferințe de presă, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a declarat că cei de la Comisia europeană nu mai încurajează transportul individual deoarece conduce la creșterea emisiilor de dioxid de carbon. Se dorește parcări la marginea orașelor, unde sunt stații de autobuz, biciclete, în sensul că omul își lasă mașina și merge cu mijlocul de transport în comun până unde are nevoie. Trebuie să ne pregătim și de această variantă de a fi eliminate parcările din zonele centrale. Primarul Elena Lasconi susține că parcările supraetajate din centrele orașului ar avea un spațiu redus și ar fi cea mai bună soluție pentru descongestionarea traficului din zona centrală.B Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.