30 de case de au fost inundate!

0

  • Pe o stradă din Câmpulung



Sâmbătă spre duminică, toată noaptea a plouat, cantităţi importante de precipitaţii au căzut la Câmpulung. De altfel, municipiul de la poalele Mateiaşului s-a aflat sub alertă de urgență extremă. 


Avertizarea meteorologică a fost de Cod Roșu de averse torențiale care au acumulat peste 50-60 l/mp, si au fost frecvente descărcări electrice.
În Câmpulung s-au acumulat cantități de peste 60l/mp.

O stradă din Câmpulung, este vorba de Cuza Vodă a fost inundată. În 30 de gospodării a intrat apa în beciuri, bucătării, camera şi bunurile care au plutit în apă au fost distruse.

Pompierii au intervenit cu 5 autospeciale, ADP şi salariaţii SC Edilul CGA SA, au acționat toată noaptea și duminică până după orele prânzului.
,,Duminică la ora 09:00 am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a face bilanțul exact al pagubelor. De asemenea, trebuie să găsim urgent o soluție să nu se mai întâmple așa ceva. Strada s-a asfaltat în urmă cu câțiva ani fără să se amenajeze șanțurile, rigolele iar canalizarea nu a fost dimensionată pentru nevoile zonei. Din păcate, câmpulungenii au de suferit. O stradă reabilitată înseamnă: apă, canal, gaze, rigole, iluminat, camere de supraveghere, cabluri îngropate și pistă de biciclete – acolo unde lățimea străzii permite. E adevărat că va fi șantier, va fi deranj, însă numai așa vom face o stradă cu care ne vom mândri cel puțin 15 ani. Altfel, tot cârpeală se va numi. Tot în cursul zilei echipele ADP vor curăța străzile de pietrișul antrenat azi noapte de torenți”, a declacat primarul Elena Lasconi.
Duminică la ora 12.00 consilierii locali au fost convocați de urgență pentru a stabili pagubele provocate de cantităţile importante de precipitaţii căzute și cum vor fi ajutați câmpulungenii în acest sens. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.