Noutăți din pandemie

0
0



“Vaccinarea divide Europa”, este titlul unui editorial din New York Times. Mai mult de 70% dintre europenii adulți sunt, în prezent, vaccinați cu ambele doze. Bulgaria și România au vaccinat mai puțin de o treime din populația adultă și dețin, împreună cu Cehia, Ungaria și Polonia, recordul european de mortalitate.


În contrast, Belgia, Danemarca și Portugalia, au ajuns la rate de imunizare de peste 80%, iar Spania și Olanda au vaccinat peste 75% din populație.
Dacă în urmă cu câteva luni, problema era lipsa dozelor, în prezent tronează dezinformarea, neîncrederea și ignoranța.
Organizația Mondială a Sănătății avertizează că, până la sfârșitul anului, numărul decedaților COVID-19 în Europa este estimat la 230.000, în parte din cauza ritmului lent al vaccinării, în parte datorită lipsei de măsuri guvernamentale proactive.

Un oficial medical american consideră că mesajele defectuoase din ultimele luni au reușit să-i sperie pe vaccinați și să crească îndoiala nevaccinaților.
Dacă lăsăm virusul să ne domine viața, costurile sunt foarte mari. De aceea, vaccinarea este soluția corectă. Pentru vaccinați, COVID-19 arată ca o gripă banală.
Este adevărat că și vaccinatii sunt purtători corona, dar aici virusul este un simplu spectator, nu are efect de îmbolnăvire. Șansa ca un cetățean vaccinat să contracteze Covid este de 1/5.000 și chiar mai mică pentru cei care poartă masca și/sau locuiesc în comunități vaccinate.
La încărcături virale similare, persoanele vaccinate au dezvoltat imunitate și opun rezistență virusului, în timp ce, la persoanele nevaccinate, virusul pătrunde cu ușurință în plămâni și produce infecția cu potențial fatal.
Varianta Delta amână redeschiderea economică fizică, mulți angajați continuând online. În unele state americane, secțiile ATI sunt depășite ca număr de paturi. În schimb, în New York, care acum un an era epicentrul pandemiei, ca și în Noua Zeelandă și Coreea de Sud, se anunță o relaxare a măsurilor.

Nefrologii avertizează că, post-COVID, pot apărea probleme renale pe termen lung.
Pe fondul oboselii și al panicii, în America de Sud sunt raportate multe decese nu numai prin COVID, ci și prin alte tipuri de infecții.
La Muzeul German de Igienă din Dresda, există o secțiune despre cum coronavirusul a dat prevenției o nouă dimensiune.
Războiul vaccinului este peste tot, la fel și războiul măștii. Cei care se imunizează dovedesc dorință de viață și un nivel de civilizație mai ridicat, iar la copii, dorința de a învăța. Doar că, deocamdată, SUA nu a autorizat vaccinul sub vârsta de 12 ani.
La adulți, sunt mulți nerăbdători să facă a treia doză: se așteaptă o avalanșă de cereri pentru booster!


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.