Liberalii lui Horea și liberalii lui Brukenthal

7

  • Din punctul meu de vedere



Îmi place să cred că realitatea e simplă și adevărul e crud. Sâmbătă, la congres, se vor confrunta liberalii lui Horea și liberalii lui Brukenthal.


Vom afla multe despre psihologia acestui mare grup numit PNL. Vom vedea dacă pentru singurul partid aflat la putere în Europa și care deține în denumire cuvântul Național acest cuvânt mai contează sau îi este rușine cu el.
Dacă mă întrebați pe mine, în mintea îngustă a unora care iau decizii la nivel european, cuvântul Național este cel care îi încurcă atunci când vine vorba de PNL. Și nu trebuie să te gândești prea mult pentru a-ți da seama că fără a primi vreo comandă specială din exterior, Florin Cîțu este capabil să neznaționalizeze PNL, așa cum deznaționalizeză întreaga Românie.
Prin întreaga sa personalitate, Cîțu corespunde vremurilor noi, colorate de marele capital, de împrumuturi sinucigașe, de alcool și iarbă, de paradisuri fiscale și dans alături de cei puternici.

Cîțu ne-a spus-o, el este Superman.
Superman nu este , în schimb, român, este oricine altcineva.
Sunt curios, așadar, dacă ”poporul liberal” va vota alături de baronii cei noi din PNL, gen Rareș Bogdan, alături de inexplicabila persoană Alina Gorghiu, alături de Emil Boc, piticul atomic al luii Băsescu, alături de geniala Raluca Turcan.
Spune-mi cu cine votezi ca să-ți spun cine ești.
PNL a avut de câștigat prin ”parteneriatul” cu Klaus Iohannis, dar acum, când ”neamțul” e la apus, va începe să deconteze grav. Iohannis era, totuși, măcar impozant, măcar sas, măcar însurat, iar a-l înlocui cu Cîțu înseamnă nu a coborî niște trepte, ci a te prăvăli pe scări.
Nu știm de unde vine Cîțu și nici unde va fi peste o vreme, are toate datele pentru a-l asemăna cu ceea ce John Perkins numește ”asasin economic”. Adevărul șocant este că Florin Cîțu are un domiciliu, dar nu știm unde, are un copil, dar nu știm cine este, are un sponsor, dar e secret, a fost însurat, dar nu știm cu cine, a ajuns în PNL pe ușa deschisă de Alina și Isar dar nu știm ce interesele sunt la mijloc.
Au mai pățit-o liberalii cu promovări șocante și misterioase și până azi nu am găsit niciun membru al PNL care să-mi poată explica de ce a urcat-o Iohannis pe Alina Gorghiu în funcția de președinte.

Este Alina Gorghiu noua Elena Udrea ?
Este Cîțu un Boc mai progresist ?
Sâmbătă, la congres, nu se mai pune problema banilor, se pune doar cea a fricii. Sunt sigur că în cabina de vot delegatul va simți întreaga spaimă pe care Sistemul o poate sădi în sufletul românilor și mă întreb dacă vor fi mulți cei care vor considera că demnitatea contează.
Din fericire, Klaus Iohannis, în marea sa trufie, tocmai și-a ridicat statuie la Sibiu și spun asta fiindcă îmi e clar că președintele nostru se identifică pe față cu baronul guvernator. Sper că mesajul a fost descifrat de liberali și vor fi conștienți că, simbolic, vor vota fie cu Horea, fie cu von Brukenthal.
Îl fac eu acum pe Orban un fel de Horea ?
Da, îmi asum, fiindcă n-am mai văzut vreun lider care să se răscoale cu atâta obidă precum Orban.

Precum alții în istorie care au fost de partea celor puternici înainte de a trece de partea celor mulți, Ludovic Orban a avut curajul să spună adevărul, ceea ce îl face om și român, înainte de a fi liberal și președinte.
Tocmai de aceea pe Orban îl urăsc acum Rareș și Alina, Raluca, Emil și mai ales Klaus, fiindcă a fost de-ai lor și s-a răsculat, ceea ce pentru ei este impardonabil.
Simplificând un pic, parcă am vedea un film istoric.
Pe scurt, românul a fost întotdeauna cu capul plecat, și-a iubit stăpânul, dar îmi place să cred că românul liberal este mai evoluat și nu va face jocul baronilor din partid. PNL ar trebui să rămână al celor mulți, nu al celor care se consideră ieșiți de sub mantia lui Brukenthal.
S-a zvonit de la intrarea în UE că după ce a fost distrus PNȚCD, urmează celălalt partid istoric, fiindcă Europei nu îi plac partidele istorice. Se pune întrebarea dacă acum i-a venit sorocul și celui mai vechi partid românesc.
Cineva spunea că dacă va cîștiga Cîțu, va dărâma complexul de la Florica și va ara terenul ca să nu se mai audă în veci de Brătieni. Este, evident, o metaforă, dar realitatea arată că actualul premier și candidat fuge de Brătieni ca dracul de tămâie și n-a participat la niciun eveniment organizat la punctul zero al liberalismului românesc.

Închei spunând că sâmbătă va avea loc unul dintre cele mai importante evenimente politice din ultimii 30 de ani. Nu, nu e vorba de un simplu congres liberal, ci de un moment de răscruce în istoria României.
Așa cred, așa mi se arată a fi.
Brukenthal are statuie, Horea, Cloșca și Crișan nu au nici măcar mormânt, asta ar trebui să știe delegații la congres.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)


7 COMENTARII

  1. Petre Țuțea:

    ,,Români, nu vă mai alegeți conducători care nu-și iubesc țara!”

    ,,Poate se îndură Dumnezeu de neamul nostru și ne mai dă un șut în cur, așa…..”

    ,,Cred în viitorul acestei țări! D-aia am și suferit. Uite, acu’ dacă mă scoate și mă pune la zid pentru poporul român, strig ,,Excelsior!””.

    Offff!

  2. ,,Iohannis era, totuși, măcar impozant, măcar sas, măcar însurat”. Aș adăuga că avea și copii (nu-i vindea) și avea și o nevastă decentă (nu o paparudă îmbrăcată neadecvat și cu un comportament așișderea). Eu nu cred în zicalele românilor: ,,mare și prost”; ,,înalt ca o prăjină și prost ca o …. flatulență”, etc. Vorbe de oameni răi…
    Cât despre Cîțu, de câte ori îl văd, mă ciupesc…să văd, este coșmar sau realitate…Da, din păcate este o realitate de coșmar. O caricatură care ne face să zâmbim amar. Dar eu sunt fan Cîțu. Fonful îi duce cu zăhărelul pe ,,românii” cipați până când o să-i lase goi și le va veni mintea la cap.
    Că unde nu-i cap, vai de picioare! Sau ,,capul face, capul trage!”

  3. Azi Mutu’ iar a dat cu mucii in fasole, s-a bagat ca musca in lapte in alegerile de la PNL si participa la eveniment. Fraieri vor fi liberalii daca nu-l vor huidui, sa se invete minte. Desi, slabe sperante, si asa, si asa…

Comentariile sunt închise.